Hai sa le facem impreuna.
Eu am reteta pentru mai mult de 20 de clatite...dar crezi ca nu se mananca?
1L apa, 1/2 l lapte, 4 oua, 1/2 pahar ulei, 1/2 kg faina si mirodenii dupa plac...zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, rom...la alegere.
Se bat ouale bine cu telul sau cu mixerul.Se pune putina sare.
Se adauga laptele si se omogenizeaza.
Se adauga apa si se amesteca bine pentru omogenizare.
Se adauga faina cernuta si se amesteca bine pentru a nu avea cocoloase (cu telul sau cu mixerul).
Se adauga uleiul si se amesteca bine.
La sfarsit se adauga mirodenia aleasa dupa gust.
Se foloseste o tigaie de teflon (asa am eu), care se unge cu ulei si se incinge pe ochiul de aragaz. Daca nu ai tigaie de teflon, foloseste o tigaie mai subtire si cu margini mai inguste.
Tii castronul cu compozitie langa aragaz si te ajuti de un polonic.Iei un polonic din compozitie si il torni in tigaia incinsa foarte bine si rotesti compozitia pe fundul tigaii pana se acopera complet,dar repede.
Lasi compozitia sa se inchege bine si misti tigaia dupa un minut. Vrezi daca se desprinde clatita. Daca nu, o mai lasi un pic si o desprinzi de pe margini cu ajutorul unei spatule de lemn sau melamina. Cand clatita se misca pe fundul tigaii, printr-o miscare brusca o intorci pe partea cealalta si o lasi pana se prajeste. O pui apoi pe o farfurie care sta pe o cratita cu apa care fierbe...asta pentru a le tine calde.
Dupa ce le-ai terminat pe toate,le umplii cu gem,finetti, dulceata,branza dulce cu zahar si vanilie,cu spanac,cu urda si marar, cu cascaval ras, ciuperci... dupa imaginatie si ceea ce ai in casa.
Succes!
Esti femeia ideala daca stii sa gatesti atatea, iti spun eu daca vrei cum sa faci sa nu se mai lipeasca... :X
Intra pe gustos.ro. Si afli acolo toate detaliile cum sa faci clatite. Dar sa stii ca nu depinde doar de ingrediente ci si de insemanarea ta, fiecare cu secretul lui. Si eu gatesc foarte multe mancaruri, unele ies altele nu prea. Oricum daca respecti reteta iti vor iesi foarte bune. Probabil se lipesc pentru ca ori gresesti ceva la aluat ori nu ungi tigaia cum ar trebui. Eu folosesc o pensula pentru a unge tigaia cu ulei. Si nu folosesc prea mult lapte ci mai multa apa. Succes.
CrucifiedCountess întreabă:
anonim_4396 întreabă:
maria ;x întreabă: