Ingrediente pentru Crema de zahar ars
1 l lapte
5 oua
200 gr zahar
1 plic zahar vanilat
Caramel
8 linguri zahar
Portii: 5
Crema de zahar ars - Preparare
1.Intr-un vas se caramelizeaza zaharul la foc foarte mic, pana capata o culoare aurie. Se tapeteaza cu el 5 vase individuale termorezistente (de 250 ml), inclusiv pe margini. Se lasa vasele la racit.
* eu prefer sa caramelizez cate 1 1/2 linguri de zahar in fiecare vas individual fiindca merge mai usor si fara mizerie
2.In acest timp se freaca ouale cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana zaharul se topeste. Se adauga treptat laptele si se incorporeaza bine.
* in loc de zahar vanilat puteti folosi 1 lingurita esenta de vanilie
3.Cand formele sunt reci se toarna compozitia de lapte in ele.
4.Se pun formele intr-o tava si se toarna apa calduta in tava, astfel incat sa ajunga la mijlocul formelor (bain-marie). Se da tava la cuptor la 150C pentru 1 ora si apoi inca 15 minute la 170C.
5.Cand scoteti crema din cuptor, daca o atingeti va tremura ca si raciturile. Se trece usor cu un cutit pe margininile formelor. Se lasa la racit si apoi se dau la frigider.
6.Cand le serviti, le rasturnati pe cate o farfurioara. Le puteti decora cu frisca sau inghetata.
Bună!
Bănuiesc că vrei cremă de zahăr ars, NU doar zahăr ars "simplu" ( deci, nu-l vrei pe post de glazură, ci pe post de desert ).
Vezi diverse reţete pentru crema de zahăr ars la linkul :
http://www.teoskitchen.ro/2010/06/crema-clasica-de-zahar-ars.html
http://www.lalena.ro/13-reteta-Crema-de-zahar-ars.html
http://www.mondocucina.ro/content/Crema-de-zahar-ars.aspx
Vezi diverse reţete pentru glazura de zahăr ars la linkul :
http://www.la-cratita.ro/glazura-de-zahar-ars-2/
http://www.mediculmeu.com/......aramel.php
http://www.divahair.ro/......l_incerci!
Toate cele bune.
Buna!
Eu am facut dupa reteta asta, a iesit super bun.
http://www.laurasava.ro/2010/01/18/crema-de-zahar-ars/
Te pup!
Http://www.lalena.ro/13-reteta-Crema-de-zahar-ars.html eu de obicei fac reteta asta
Iei o cratita uscata pui zahar cat vrei si lasi sa se topeasca si apoi iei de pe soba si lasi acolo sau mai bine pui undeva ca sa-l poti manca ex int-ro farfurie sau intr-o lingura si gata ai zahar ars )))
Ca desert pentru 4 pesoane va trebuie:
- 5 oua
- 500 ml lapte
- 200 gr zahar
Alessia_8139 întreabă: