anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Tocam ce mi-am luat un cuptor cu microunde, si fiind primul vreau si eu ceva sfaturi despre cum sa incalzesc mancarea, ce mai pot face in el. Am pus un fel de budinca intr-un vas de sticla si s-a crapat. In ce vase pot incalzi mancare? In ce vase nu o pot incalzi? Sunt curios laughing.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
Bula
| Bula a răspuns:

Sfaturi importante:
1. Sa nu pornesti cuptorul de microunde cu nici un mobiect metalic inauntru (nici farfurii aurite sau argintate ca ornament)! Metalele absorb energia de radiofrecventa si cuptorul se poate arde in cateva secunde.
2. Daca incalzesti carne sau alta mancare cu grasimi, atunci pune un capac peste vas! Grasimea se improsca la incalzire si-ti murdareste tot interiorul cuptorului.
3. Daca se murdareste interiorul, se poate curati cu o carpa stoarsa care a fost imbibat inainte in solutie de bicarbonat de sodiu.
4. In comert se gasesc cutii de plastic cu capac, care se pot folosi in microunde. In acele cutii putem tine mancarea in frigider inainte de incalzire.
5. Sa ne incalzim doar atata mancare cat consumam deodata. Nu este recomandat sa bagam inapoi in frigider si sa reincalzim mai tarziu mancarea, deoarece se poate strica repede.

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Scrie în cartea de instrucțiuni a cuptorului.

| JustAGirl333 a răspuns:

In niciun caz sa nu pui vase de fier înăuntru

| umbra09 a răspuns:

Sunt ceva vase speciale scrie pe fundul vasului ce vas e compatibil

| JohnnyUnicatu a răspuns:

Sa nu încălzești in vase de metal. Doar de marmura sau alte materiale. poti încălzi orice fel de mâncare atâta timp cât încape in cuptor si reușește sa se învârtă.

| bozioru a răspuns:

Cam in orice, doar metale sa nu fie pentru ca o sa vezi niste scantei sarind pe acolo, asta in cel mai bun caz, in cel mai rau poate sa-ti ia foc. Si cu vasele de hartie/carton sa ai grija ca pot lua foc daca sunt f subtiri sau daca le tii prea mult.
Iar pentru vasele de sticla, ai grija sa nu fie f reci cand le pui in cuptor. Dupa ce le scoti din frigider le lasi 2-3minute sa se mai incalzeasca, altfel risti, dupa cum ai zis si tu, sa-ti crape sau sa se sparga.