8 oua
1.5 pahare de zahar
1.5 pahare de faina
pentru.crema:
1 bancuta de lapte conservat cu zahar
1 paket de unt(200gr.)
Preparare: Se separa albusul de galbenus.Se adauga in albus un pahar de zahar iar aparte in galbenus cealalta jumatate de pahar cu zahar.Se bate bine albusul cu zaharul pina face spuma groasa la compozitie se primeste ca frisca. Apoi aparte se zbat galbenusurile cu zaharul si faina.Se impreuneaza tot si se mixeaza bine formindu-se o compozitie uniforma.SE pregateste o tava pentru copt si se tapeteaza cu folie de aluminiu sau hirtie de copt.(dar folia e mai avantajoasa pu ca se dezlipeste mai usor) si se pune la copt jumatate din compozitia primita.La 180 de grade se coace pina se rumeneste undeva 15 minute.Depinde si de rola. Apoi se scoate si la fel cu cealalta jumatate din compozitie se pune la comp. Daca rola e mare se poate de pus ambele tave odata, dar daca e mica atunci pe rind.Pentru ca din cauza oului compozitia creste si se ridica, iar cind o scoti se dezumfla. Dupa ce s-au compt ambele foi.Cit inca mai sunt caldute se unge cu crema care se face in felul urmator:untul putin topit, eu de obicei il pun asa cum este el impaketat pe radiator, sau undeva de unde sa vina caldura ca untul sa se inmoaie putin. Apoi se amesteca untul cu laptele condensat si se mixeaza pina se primeste o masa uniforma.SE ung foile.Eu de obicei il ornez cu ciocolata data prin razatoare, sau cu fulgi de cocos.Se poate de adaugat si fructe.Deja dupa gustul fiecaruia.Succes.
P.S.Poate nu e chiar ca in magazine cu floricele sau chestii, dar sunt sigura ca va deveni unul din preferatele tale prajituri vei vedea.
Pentru blat iti trebuie:
200 g fulgi de cereale
7 linguri zahar
85 g unt
1/2 lingurita coaja de lamaie rasa fin
1/2 lingurita scortisoara macinata
2 linguri cacao
Pentru crema iti trebuie:
450 ml lapte
200 ml frisca lichida
2 plicuri gelatina
7 galbenusuri
100 gzahar
2 linguri coniac
cate 150 g ciocolata alba si amaruie
Pentru decor iti trebuie:
100 g ciocolata cu lapte
30 ml frisca lichida
frunze verzi
Pregatesti asa:
Freci spuma untul moale impreuna cu zaharul.
Cand zaharul s-a dizolvat, incorporezi in crema coaja de lamaie, cerealele, scortisoara si pudra de cacao.
Tapetezi o forma pentru tort cu hartie de copt si pui compozitia in strat uniform, apoi dai forma la rece.
Pentru crema, freci galbenusurile cu zaharul pana nu se mai simt cristalele, adaugand treptat laptele caldut.
Incalzesti compozitia rezultata la foc mic, amestecand continuu pana incepe sa fiarba.
lei vasul de pe foc si incorporezi gelatina, in prealabil inmuiata timp de 10 minute, in 100 ml apa.
Amesteci energic, pana Ia dizolvarea completa a gelatinei.
Dupa ce crema s-a racorit, adaugi coniacul si frisca batuta.
In jumatate din crema pui ciocolata alba rasa, iar in cealalta jumatate, ciocolata amaruie.
Torni cremele in acelasi timp peste blat, astfel incat sa obtii un tort in doua culori, pe care o dai la rece 2 ore.
Pentru decor, topesti la bain-marie bucati de ciocolata si decorezi tortul dupa preferinte.
Pofta buna!
maria_3267 întreabă:
maria_3267 întreabă: