Eu le pun pe un tocator usor inclinat si le intep cu o furculita/cutit. Dupa curatare, daca mai este nevoie le pun intr-o strecuratoare.
Oricum sunt crestate de cand le pun la copt. Altfel, explodeaza cand se umfla. Nu numai ca face mizerie, dar si perd tot.
Si inainte, tot pe ceva inclinat le puneam la scurs.
Dar pentru scurgere, cred ca e varianta cea mai buna. Multumesc mult.
Dupa copt le scoti pe o tava si le lasi sa se racoreasca, crestand coaja, apoi le scoti coaja si le lasi sa se scurga pe tava aceea tinuta inclinata spre chiuveta.
Cand s-au racit le poti stoarce in palme, lunad cate un sfert din vinata daca sunt prea mari. Ar trbuii sa iasa apa multicica.
Le mai poti stoarce si punandu-le intr-o sita, dar tot este mai bine sa le presezi cu mana sau intre palme, fiindca iese mai bine apa din ele.
Referitor la sensori de fum si ce mai ai,poti sai deconectezi,chiar daca is conectati si la cabluri de curent,deci aia se pot demonta fara problema,apoi pui la loc.
Coci vinetele in cuptor,apoi le lasi sa se raceasca,dupa le cureti,cam aia e,zic eu. Poti sa spargi coaja aia sau o poti lasa asa ca tot dracu ala e,zeama aia nu o sa stea in vinata,cand cureti iese afara oricum.
Nu ai nevoie de sfaturi sa stii ce sa faci, incerci de unu singur si vezi.
Cel mai simplu este sa pui pe altcineva sa faca, tu doara iei borcanele si le pui in camara, asta este sfatul cel mai bun, pune pe maicata, pe mai stiu eu cine sa le faca, munca asta nu-i pentru tine
Https://www.google.com/search?q=cum+sa+coci+vinete+la+cuptor
insa in locul tau as scoate din priza senzorii aia, mve cu respect la tehnologia "moderna" care nu te lasa sa traiesti
Nu am auzit de asa senzori, dar, cred ca stai intr-un bloc nou si plin de ifose, auzi "se vede la administrator", pai, sa vina la usa mea, sa vezi ce il intreb daca nu vrea sa stea langa mine sa fie sigur ca nu ia foc, ca eu ORICUM o sa fac ce am EU CHEF
***LA MINE ACASA***
deci, bloc scump... RAU, dar totusi, te mananca sa coci vinete... interesant