Buna! cel mai usor tort de facut...un blat de tort din comert, creme la plic cu preparare la rece, il asamblezi si il decorezi dupa bunul tau plac, fa o proba acum sa vezi cum iti iese, eu asa fac mereu.
O seara buna
Iti pot da o reteta de blad pe care mama mea o foloseste la prajituri :
-iei de exemplu 8 oua. Le lasi sa se raceasca, apoi desparti albusurile de galbenusuri. In galbenusuri pui 8 linguri de ulei si praf de copt ( daca vrei stins cu zeama de lamaie). Apoi bati albusurile spuma si adaugi treptat 8 linguri de zahar. dupa ce zaharul s-a topit pui galbenusurile. Muti compozitia intr-un vad si pui 8 linguri de faina. Il pui intr-o tava tapetata cu ulei si faina.
Buna!
Iti recomand din tot sufletul acest tort, foarte usor de facut, si in plus este o reteta ce nu necesita cuptorul!
Asadar, reteta se numeste:
TORT DE PORTOCALE
Ingriedente:1 cutie compot de ananas, 2 portocale, 3 galbenusuri, 150 g zahar pudra, 1 pahar de lapte, 500 g de frisca(2 plicuri frisca praf), 3 plicuri de gelatina, 1 fiola de vanilie.
Preparare:se bate frisca si se amesteca cu galbenusurile, cae au fost batute in prealabil cu zaharul pudra si coaja de la 1/2 portocala si o fiola de vanilie.Separat se topesc pe baie de abur cele 3 plicuri de gelatina in lapte, iar gelatina calda inca se rastoarna peste frisca si galbenusuri.Se amesteca bine, apoi se rastoarna imediat in forma de tort, care in prealabil a fost captusita cu o folie pentru a nu se lipi. Apoi se pun cubulete de ananas din compot pe toata suprafata tortului.Se da la rece timp de 2 ore, dupa care se dezlipeste de pe peretii vasului cu ajutorul unui cutit si se rastoarna pe un platou.Tortul poate fii decorat cu portocale(sau orice fruct), frisca, nuca de cocos etc.
Pofta buna si viata lunga!
Te pup dulce!
Pa, pa!
Pentru blat:
250 g unt la temperatura camerei;
300 g ciocolata neagra dulce;
50 g zahar brun;
5 linguri zahar alb;
3 oua;
7 linguri faina;
100 g fructe uscate;
120 g alune crude si nesarate;
150 g ciocolata alba;
1 plic praf de copt;
50 ml Brandy;
1 plic cappuccino;
1 lingurita rasa cu ness;
2 plicuri esenta vanilie Finesse;
Pentru glazura:
150 g ciocolata alba;
50 g unt;
1 lingurita ness;
1 varf cutit colorant alimentar portocaliu
Reţetă adaugată de
antonina
Tort de ciocolata
Reţetă cu timp de pregătire
1 ora 10 minute
Destul de usoara
12 portii
Reteta propusa
1
2
3
4
5
3.50 rating / 2 votes
Nu e un tort fin. Dimpotriva, e un tort indraznet, cu multa personalitate, care anuleaza din start orice dieta si te surprinde de la o zi la alta prin consistenta si savoare.
Reţete similare
Pandispan cu portocale caramelizate
Pandişpan cu portocale caramelizate
Un aluat simplu de făcut şi un finisaj care îţi ia ochii şi-ţi lasă gura [vezi reţeta]
Supa condimentata de pastarnac cu sunca
Supă condimentată de păstârnac cu şuncă
Poate rezulta foarte uşor o cantitate dublă de supă sau una de două ori mai [vezi reţeta]
Prajitura cu cirese si migdale
Prăjitură cu cireşe şi migdale
Perfectă pentru cei cărora le plac prăjiturile cu fructe. [vezi reţeta]
Prajitura de ciocolata la microunde
Prăjitură de ciocolată la microunde
Această prăjitură cremoasă îţi ia aşa de puţin timp şi este atât [vezi reţeta]
Prajitura de ciocolata
Prăjitură de ciocolată
Nimic nu întrece o prăjitură de cicolată, iar aceasta este una foarte [vezi reţeta]
Ingrediente
Pentru blat:
250 g unt la temperatura camerei;
300 g ciocolata neagra dulce;
50 g zahar brun;
5 linguri zahar alb;
3 oua;
7 linguri faina;
100 g fructe uscate;
120 g alune crude si nesarate;
150 g ciocolata alba;
1 plic praf de copt;
50 ml Brandy;
1 plic cappuccino;
1 lingurita rasa cu ness;
2 plicuri esenta vanilie Finesse;
Pentru glazura:
150 g ciocolata alba;
50 g unt;
1 lingurita ness;
1 varf cutit colorant alimentar portocaliu
Mod de preparare
1. Preparare blat: Se topeste, la foc mic, ciocolata neagra si untul. Se adauga apoi zaharul, pana se topeste si acesta. Separat se bat ouale cu 2 linguri faina, care se incorporeaza mai apoi in compozitie. Se mai tine vasul pe foc inca 3 minute si apoi se stinge focul.
2. Se taie bucati fructele uscate si se marunteste ciocolata alba. Alunele se prajesc si se macina. Se adauga in ciocolata topita alunele, fructele, ciocolata alba, restul de faina, Brandy-ul, esenta de vanilie, praful de copt, ness-ul si plicul de cappuccino.
3. Se tapeteaza o tava de tort, cu diametrul de 26 cm, se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 45 minute la 180 grade.
4. Preparare glazura: Se topeste ciocolata alba si untul. Se adauga ness-ul si colorantul alimentar (daca doriti putina culoare; poate fi omis). Se toarna asa calda peste tortul racit in prealabil.
Ok mersi!
Cu placere!
Ma gandesc ca mai simpla e o tarta cu fructe
http://www.petitchef.ro/......id-1382215