Buna! sa stii ca eu pun scortisoara si in chec, fac placinta cu mere, cornulete.
5 oua, 150 gr. zahar vanilat, 150 gr. migdale, 3 linguri faina, coaja rasa de lamaie, un varf de lingurita de scortisoara pisata, unt pentru uns, zahar tos
Mod de preparare
Se freaca 2 galbenusuri cu 150 gr. zahar vanilat, mai adaugand pe rand 3 oua intregi. Cand totul e ca o crema, se mai pun 150 gr. migdale curatate si taiate in lung, 3 linguri bune de faina, putina coaja rasa de lamaie si un varf de lingurita de scortisoara pisata. Se unge o tava dreptunghiulara cu unt, se presara faina si, se toarna compozitia cat se poate de subtire intinsa. Se presara cu zahar tos si se coace la foc potrivit. Cand e gata, se scoate de fierbinte din tava, se taie forme lungi, dreptunghiulare si se lipesc cate doua, cu marmelada la mijloc.
Gasesti aici retete de Craciun dulci si sarate, intre care si rulouri (melcisori) cu scortisoara + prajitura buturuga cu ciocolata + casuta de turta dulce :D
http://craciunonline.wordpress.com/category/retete-de-craciun/
ana1626 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: