anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut.
Vreau sa invat sa fac clatite. Aluatul imi iese foarte bine, dar nu stiu cum sa le prajesc. Ma descurc eu cat de cat, dar nu ies perfecte. Intrebarea mea este ce as putea sa fac sa imi i-as frumoase la aspect si daca se poate sa nu le prajesc in ulei sau unt. se poate doar pe ceva incins? se lipesc, stiu, dar se poate face ceva sa nu se lipeasca? la microunde ies bine?
Multumesc.

13 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

In tigaie de Tefal.Ies foarte frumoase.Acum depinde si cat de bine asezi compozitia in tigaie.Eu le fac fara unt, ulei etc.

| Fatamuntilor a răspuns:

Reteta banuesc ca o stiii.Dar eu pun o parte lapte, o parte apa minerala.Si nu se mai rup. Apoi tigaia trebuie sa fie incinsa.Pui o picatura de ulei, o intinzi bine pe toata tigaia. Apoi aluatul. Misti tigaia sa se intinda aluatul pe toata suprafata tigaii.Cand margile clatii s-a inntarit o intorci.
Nu cred ca la microunde ar iesi ceva.

| tr3ig a răspuns:

Ba baiatul meu, dac erai fata te invitam la mine sa facem amandoi "clatite" si sa te si invat, da asa ca esti baiat decat iti explicwinking.

la microunde nu se fac clatite, cine dracu te-a invatat. voi sunteti copii piromani cu cuptoru cu microunde,

in primul rand aluatu se face cu 2, 3 oua, faina in functie de cata compozite vrei sa faci, lapte sau sifon, tot la fel in functie de cata compozitie vrei sa faci, sare de gust doua linguri de zahar, si dupa ce sunt gata batute, adaugi 2, 3 linguri de ulei in compozitie,(spun 2, 3 linguri pentru ca eu pu cu sticla dupa ochiwinking ).

daca nu vrei sa le faci in un sau ulei atunci fale pe o tigaie de teflon, foarte buna, nu cred ca se lipesc, eu nu folosesc tigaie de teflon, eu am o tigaie de aia mai "tiganeasca" pe care o tin numai pentru clatite, e o tigaie care are aceeasi varsta cu mami credtongue. cel mai bine sa pui putin ulei cate sa ungi tigaia atata tot si tigaia trebuie sa fie foarte bine incinsa. ca sa nu le arzi le tii pana cand vezi ca se dezlipesc singure de pe tigaie, atunci cand misiti putin tigaia dupa care le intorci, ori le arunci daca ti se indemana ori cu un cutit sau o paleta de prajituri. bafta la clatit si sa imi aduci si miewinking

| anonim_4396 explică (pentru tr3ig):

Noob

| Weider a răspuns:

Mai bine o intrebi pe mama ta sau bunica ta. Sa-ti arete cum sa prajesti. Mai sigur asa.

| ionut258 a răspuns:

In tigaia de teflon, maicamea in de aia face, fara ulei fara nimic, si ies foarte binebig grin nu-s nici unsuroase

| SandraM a răspuns:

In primul rind, nu pune zahar in compozitie, ci doar un praf de sare.
In al doilea rind, inainte de a adauga laptele, pune o lingura-doua de ulei, amesteca bine si apoi laptele incet-incet (asa scapi si de cocoloase).
In al treilea rind, foloseste o tigaie non-aderenta, tip Tefal. Sa imi spui cum ti-au iesit.Nu ai cum sa dai gres. happy

| anonim_4396 explică (pentru SandraM):

Nu inteleg de ce peste tot am vazut : amesteci inai oua cu nu stiu ce, apoi nu stiu ce, dupa mai adaugi nu stiu ce. lol.
eu pun totul deodata la blender si n 2 min e gata.

| SandraM a răspuns (pentru anonim_4396):

Si dupa te intrebi de ce se lipesc? laughing) Lucreaza glutenul, dragule, de-aia happy

| cosminX a răspuns:

Nu ai cum sa daci fara ulei, unt ...etc fiindca se lipesc si se ard. La microunde exclus pentru ca nu iti va iesi.
Exista tigaie speciala pentru clatite (uite asa arata : https://www.google.ro/......ps?/search )
si neaparat trebuie sa pui ulei pentru a nu se lipi. Nu trebuie umblat la ea pana nu se face o parte, iar dupa ce s-a facut o parte o intorci si pe cealalta!

| CiocolatăCuCăpșuni a răspuns:

În aluat pui puțin ulei astfel încât în tigaie să nu mai pui nimic, și nu se vor lipi. La partea cu aspectul depinde de îndemânarea ta, eu nu știu să existe o anumită tehnică de a pune aluatul în tigaie, pur și simplu îl pui. La microunde nu am încercat, dar nu prea cred că ies bine. Baftă! happy

| Andrutzzzza a răspuns:

Folosește o țigaie care nu lipsite, si pune foarte puțin ulei. Pune aluat, atât cat crezi tu ca e necesar. Dar sa nu fie gros stratul. Lasa sa se facă putin. Cat crezi ca e nevoie, apoi întoarce-o. Si asta e clatita!

| N0Limit a răspuns:

In primul rand nu iti recomand sa le pui la microunde exista tigai putin mai scumpe dar macar sti ca nu se lipeste mancarea acum daca vrei sa iti iasa aproape de perfect (nici un om nu poate atinge perfectul pentru ca mereu se poate mei bine) iei cu polonicul aluatul apoi il pui in mijlocul tigaii si inclini tigaia usor in fiecare parte (spate-fata-stanga-dreapta) usor
Sper ca te-am ajutat.