250 g orez, 1 ceapa, 1 ardei verde, 2 rosii, 400 g carne de vitel,
1/2 l supa de legume(se pot folosi cuburi knorr sau maggi) sau apa, 1 lingurinta chili, sare, piper, ulei.
Ceapa se taie marunt, ardeiul se curata de seminte si nervuri si se taie in fasii subtiri, se calesc apoi in ulei, cand ceapa devine sticloasa, se adauga rosiile fara pielita si tocate marunt(si sucul lor). Apoi se adauga carnea ce a fost in prealabil putin fiarta si api calita in 2 linguri de ulei. Dupa 3 minute se adauga orezul, se amesteca bine 2 minute apoi se adauga supa. Vasul se acopera si se lasa la foc domol, 15 minute, pana ce orezul a absorbit tot lichidul. Se adauga chili, sare si piper. Se serveste cald.
Se poate folosi si carne tocata, iar in momentul adaugarii in mancare se desface cu furculita incet pentru a nu se forma cocoloase.
Sa ai pofta!
Nu stiu daca, chiar facind o mincare reusita, vei avea satisfactia ce ai avut-o mincind atunci. Ideea e ca, daca nu ai facut-o tu atunci, si nu sti sa o refaci, nu mai poti obtine gustul, orice ar fi. Va ramine mereu unicat ceea ce ai simtit atunci mincind acea mincare. Vei primi probabil retete destule, si iti urez succes la realizare, insa sper si imi doresc din suflet sa nu fie asa cum am zis, desi in mod normal asa trebuie sa fie.