1. Nu folosi carne ieftina, majoritatea este injectata (in cel mai bun caz cu apa sarata).
2. Unge tigaia cu o bucata de slanina de porc afumata. Carnea nu se fa lipi de tigaie, iar gustul va fi mai bun
3. Pre-incalzeste tigaia inainte de a pune carnea pe el. Cand incepe sa sfaraie grasimea lasata de slanina, atunci poti pune carnea.
4. Dupa un minut intoarce carnea pe partea cealalta, iar dupa inca un minut iarasi. Astfel suprafata se va contracta, nu va lasa atata "zeama" din ea, iar mijlocul va fi mai zemos. Dupa prima rotire, urmatoarele pot fi la cate 2 minute, pana ce s-a fript bine (proba cu furculita). Si condimentele vor ramane mai bine pe friptura.
5. Daca se usuca prea tare, poti stropi cu o lingura friptura, chiar cu zeama iesita in tigaie.
Este necesara un pic de experienta, dar te asigur ca, ultima bucata va iesi cel mai bine
Nicio tigaie nu va ramane "imaculata" dupa ce vei gati un gratar! Cu ajutorul unei pensule unge-o cu putin ulei, inainte de a aseza bucata de carne si nu lasa flacara la maxim dupa ce ai pus carnea.
Ulei acolo? mai gandeste-te.