| eusuntcipi a întrebat:

Salutare. Am o situatie. Eu locuiesc in chirie, acum cateva zile s-a stricat uscatorul de rufe, uscatorul fiind in apartament cand eu m-am mutat. L-am anuntat pe proprietar ca sa stie si sa cheme pe cineva sa il repare. Proprietarul sustine ca eu trebuie sa platesc reparația uscatorului deoarece eu locuiesc in apartament, nu el. Eu nu am intervenit cu absolut nimic la defectarea lui, pur si simplu s-a oprit din functionat in timp ce usca hainele iar acum nu mai invarte deloc. Voi ce credeti? Eu trebuie sa suport aceasta cheltuiala sau proprietarul? Mentionez ca pe unde am mai stat in chirie mereu cand s-a defectat ceva proprietarii s-au ocupat de tot… M-am uitat in contractul de inchiriere insa nu e nicio clauza care sa ateste ca eu ca chirias trebuie sa achit eventualele defectiuni.

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
33 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns (pentru Holiday):

Hotelul are regim hotelier, si doar rareori are regim de inchiriere.
Sunt doua regimuri diferite.

| Holiday a răspuns (pentru Bula):

Nu are "regim hotelier", ci are INCHIRIERE in regim hotelier. Adica tot inchiriere e.
In orice fel de inchiriere, proprietarul trebuie sa asigure chiriasului conditiile initiale pe toata perioada inchirierii. Adica inclusiv sa repare/inlocuiasca ce se strica. In conditiile in care deteriorarea nu e din vina chiriasului.

Bula
| Bula a răspuns (pentru Holiday):

Ti-am scris: evalabil doar pentru cladire si utilitatile aferente.
Tu nu mi-ai dat legea si articolul care te sustine.