Salut cum ai facut siteu ca vreau sa-mi fac si eu unul de glume si nu stiu
Brioşe cu unt şi zmeură
Se încălzeşte puţin laptele, se fărâmiţează drojdia şi se dizolvă cu 1 linguriţă de zahăr. Se acoperă şi se lasă să dospească 15 minute. Într-un castron se amestecă făina, sarea, 150 g de unt, ouăle şi restul de zahăr. Se adaugă laptele cu drojdie şi se frământă până se obţine un aluat neted. Se acoperă şi se mai lasă 1 oră într-un loc cald, până aluatul creşte dublu faţă de starea iniţială.
Aluatul se împarte în 12 porţii, se formează mingi, fără a se frământa prea tare. Mingile de aluat se pun în 12 forme de brioşe unse (sau în cupe de muffins). Gălbenuşul şi frişca se bat uşor cu telul şi se ung brioşele cu amestecul rezultat. Se coc timp de 18-20 de minute la 200 °C în cuptorul preîncălzit. Eventual la sfârşitul timpului de coacere se acoperă pentru a nu se rumeni excesiv. Se scot din cuptor se lasă la răcit, iar apoi se desprind din forme.
Se alege zmeura. Se mixează 100 g şi se trec printr-o strecurătoare. Restul de unt moale se bate cu zahărul vanilat şi cu zahărul pudră cca. 5 minute până devine cremos şi deschis la culoare. Se adaugă treptat câte o lingură din piureul de zmeură şi se amestecă bine de fiecare dată. Se ornează cu restul de zmeură.
Ingrediente:
125 ml lapte UHT Pilos 1, 5 % grăsime
½ cub de drojdie (21 g)
50 g zahăr
500 g făină Castello
1 vârf de sare iodată 300 g
unt bio Pilos
3 ouă
unt pentru ungerea formelor
1 gălbenuş de ou
2 linguri de frişcă Pilos
150 g de zmeură
1 pacheţel de zahăr vanilat Castello
60 g zahăr pudră
Maddalinapunct întreabă: