Salut. Uite aici : http://www.sfaturiculinare.ro/......e-toamna/. Sper ca te-am ajutat. Bafta!
Speli gutuile cu apa calduta astfel incat sa se duca tot puful dupa ele.Le tai in sferturi, le cureti cotorul si eventualele parti stricate sau lovite.Le razi pe razatoarea cu gauri mari.La 1 kilogram de gutui astfel obtinute adaugi cam 800 grame de zahar, le pui sa fiarba intr-un vas destul de mare, preferabil intr-o cratita cu fund gros; amesteci des la inceput, pentru ca gemul sa nu se prinda si ca gutuile sa-si lase zeama, sa se dizolve zaharul pus.Focul trebuie sa fie potrivit de iute,daca e prea mic se schimba culoarea gemului, devenind caramiziu, daca e prea iute, se poate ardeAdaugi daca ai frunze de idrusaim, le lasi la fiert 30-45 minute,in functie de cantitatea de gutui,incerci sa vezi daca e legat,punand o lingurita de gem pe o farfurioara; la racire iti dai seama de consistenta gemului,daca e sau nu legat. Daca nu e legat il mai lasi sa scada, chiar mai pui zahar, daca e legat, il pui in borcane curate, calde.Compozitia se pune fierbinte, se pun capacele imediat si se lasa la racit acoperite cu paturi, timp de 24 de ore.Se pun la pastrat in beci.Bafta!
Buna!
Iti recomand aceasta reteta, iese foarte buna.
http://iulianaflorentina.blogspot.ro/2011/09/gem-de-gutui.html
Cu placere, multa sanatate si tie!
Te pup!
Bună!
Vezi reţeta de la linkul :
http://zinnaida.ro/2012/10/gem-de-gutui-retete-culinare/
Toate cele bune.