Daca sticla afost desfacuta demult, nu folosi uleiul, si-a pierdut calitatile. Daca a fost sigilata, sa stii ca uleiul de masline devine albicios si de consistenta mai groasa tinut la rece, deci nu e nici o problema. E pacat insa sa folosesti uleiul de masline pentru prajit cartofi, mai ales daca e extravirgin. Acesta se foloseste crud, la salate.
Uleiul este normal să se întărească, dar nu încerca să prăjești nimic în el. Uleiul de măsline are o temperatură de fierbere mai joasă de cât cel de floarea soarelui sau cel de palmier și nu este bun pentru prăjit, doar pentru salate. Dacă încerci să prăjești cartofi în ulei de măsline, se vor înmuia, vor fi semi fierți, semi prăjiți și nu vor fi gustoși, ba dimpotrivă, vor fi chiar puțin grețoși.
Esti nebuna daca il folosesti....adik ma gandesstete santem in anul 2012 ce draku.nu ai 2 lei cat costa uleiul kumpara altul