In niciun caz. Il faci, il pui la crescut si il coci.
Daca il tii in frigider, nu mai creste si va iesi un cozonac mic, rosu, tare, numai bun sa-l folosesti ca arma de atac; daca-i dai unuia cu el in cap, risti intre 20 de ani si pe viata pentru omor deosebit de grav.
Stiam ca cel de paine merge tinut in frigider si folosit, pe forumul culinar.ro se spune ca si cel de cozonac poate fi tinut in frigider, chiar congelat.Personal am incercat numai cu cel de paine si e la fel e bun.
http://www. culinar.ro/forum/continut/Am-o-nelamurire/18374/Aluat-de-cozonac/
Bună!
Dacă este aluat cu drojdie ( care trebuie să dospească ), atunci NU se poate ţine la frigider deoarece NU va mai creşte când îl coci.
Dacă este aluat cu bicarbonat ( "stins" ), atunci se poate păstra la frigider maxim 24 de ore învelit în folie alimentară ( NU în aluminiu ).
Toate cele bune.
Dacă aluatul este cu drojdie care trebuie să dospească, nu trebuie ţinut la frigider, deoarece nu o să crească.
Http://www.reteteculinare.ro/......rmat-4387/
Nu se pastreaza la rece, dar gasesti recomandari referitoare la pastrare, la finalul articolului.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: