Nu.Sare grunjoasa, mare. O lingura la un litru de apa.
Legumele sunt stropite, ca sa reziste. Oricum, uneori este riscant sa pui muraturi.Ai neplacuta surpriza ca la desfacerea borcanului sa constati ca sunt necomestibile.Se stropesc chiar si pentru culoare.
Eu am avut aceasta surpriza neplacuta.Nu folosesc conservanti.
Eu nu stiu sa pun muraturi! le pune mama pentru mine!
dar eu am vazut la soacra mea ca pune numai sare iodata (dar sa nu fie fina)zice ca nu inmoaie muraturile daca stau mai mult timp la murat!
eu ti-am spus ce-am vazut la ea! daca o fii in alt fel, nu ma contrazic!
dar sa stiti ca am mancat muraturi puse de soacra-mea, si erau foarte bune!
Eu asa fac muraturile:
gogonele (eu mai adaug si pepeni mici iar unele gogonele sa fie putin rozii)
3-4 mere
2-3 ardei rosii
1-2 morcovi
1 hrean
1 conopida
1 lingura piper
5-6 foi de dafin
sare mare 1lingura la un litru de apa fiarta
frunze de telina
1 sfecla rosie pentru culoare
Se aseaza in bidon un rand gogonele, un rand celelalte legume si mirodenii...pana se umple bidonul...
Apa se pune la fiert cu sare (o lingura la un litru de apa)... iar cand clocoteste...se ia si se toarna peste muraturi (asa clocotita)...se pune alta tura la fiert ...si tot asa...pana se umple bidonul!
Dupa 1 saptamana se vantura...
Ies niste muraturi super...noi bem si toata zeama...si nu ne mai saturam sa mancam muraturile astea!
Spor la treaba!
Nu se pune sare iodata la muraturi, pentru ca le inmoaie.
In general se foloseste sarea grunjoasa.
LisaJulie întreabă: