Pana si sarmalele au gust diferit dela zona la zona.
Rar mi se intampla ca aceeasi mancare sa aiba fix aceeasi gust.
In princiu ingredinele sunt asemanoare, dar gsustul este putin diferit.
La sarmale carnea / orezul /ceapa + mirodenii se infasoara si in foaie de varza.Cand da mananci se poate jos Gustul verzii ramane doar putin
La varza a Cluj ingredintele se pun in staturi, deci musai s sa gusti si din varza.
Varza are acelasi gust... PUNCT
insa varza murata si sarmalele se prepara mai mult sau mai putin diferit, da, depinde de zona DAR MAI ALES de bucatar
Prietenul tau are dreptate.
Compozitia este aceeasi. Diferenta e de aspect. Sarmalele sunt invelite in varza. La Cluj varza e taiata si inclusa in compozitie.
Varza a la Cluj a fost inventata din cauza... verzei.
In Ardeal nu se gasea varza cu frunza fina ca sa poata fi rulata fara sa se rupa. Ei au soiul cu frunza groasa. Si s-au adaptat.
"feluri de mancaruri", "retete de mancaruri"
Simteai nevoia sa te faci de cacao?!
Da, chiar.
Ia de la Jamila doar retetele, gramatica ia-o de la cineva specializat in gramatica.
Sa stii ca ambele sunt corecte.
Si ai vrut doar sa te bagi in seama? Ce-ai dorit sa corectezi la ce am zis atata vreme cat este corect deja? Poate ar fi mai frumos sa nu mai intrvii in raspunsurile altora si sa-ti vezi de raspunsul tau.
Acelasi gust ca in Cluj sau cum?
Sau...intre ele, de la bucătari diferiți? Sau acelasi gust cu cele de varză a la Dăbuleni? Cu cele in foi de viță?
"Nu mai inteleg nimic... țineți hemoroizii in cutie?"
Varza a la cluj e nume de mancare.
Da stiu ca e, cum sa nu stiu, stiiiiu...
Altfel, n-as mai fi zis de "bucătari", nu?
Deci, cum crezi tu ca ar putea sa aiba varza a la cluj gust de sarmale?
Sunt retete complet diferite, varza aia se face la cuptor, are kaizer, e mai picanta. Dupa parerea mea, n-au nici o legatura. E o reteta mai desteapta fata de sarmale.
Eu ma contrazic cu un prieten imi zice ca e acelasi lucru, pentru mine sunt doua lucruri diferite.
Ei bine, intre sarmale se pune kaizer si /sau afumatura.Si si se pun la cuptor.Retele(de sarmale) difera de zona la zona si chiar de la gospodina la gospodina.
Varza a la Cluj e cea clasica.