Ne-ai terminat ma cu carbohidratii tai complecsi, nu conteaza ca mananci ovaz, nu conteaza ca mananci paine alba, daca mananci MULTI niciuna dintre alternative nu e buna
Am revenit.Iti citez dintr-o sursa de pe net:,, Fiecare bob de cereala are 3 componente: germenele, endosperma si taratele. Germenele este acea parte care poate fi fertilizata prin polenizare, endosperma este feculenta si reprezinta sursa de energie de care are nevoie germenele sa se dezvolte, iar tarata este exteriorul dur, fibros, care protejeaza samanta. Semintele pot fi consumate intregi sau macinate, sub forma de faina integrala. Painea alba este facuta din faina care contine numai miezul unei graunte (endosperma). Painea neagra se face cu endosperma si 10% tarate, iar painea integrala contine toate componentele bobului de grau.,,
Ce ai inteles de aici?
Iti explic eu.Painea integrala are in compozitie tot bobul de grau, pe cand painea alba nu. Avantajeaza sau nu? Da! De ce? Pentru ca contine fibre de calitate, vitamine, minerale si te tine si satul, astfel incat sa nu mananci toata painea si inca sa iti fie foame.Si mai ales ca are fibre multe in compozitie, ajuta si tractul digestiv.
La fel si cu pastele albe/pastele integrale sau orezul alb/integral sauuu cerealele luate din comert samd.
Recomand sa mananci carbohidrati complecsi deoarece te avantajeaza si nu costa mai mult decat carbohidratii simpli.
Omer_Amalia_1975 întreabă: