| CARMENCITA a întrebat:

Se poate face ciocolata in casa cu miere? Cum?

Răspuns Câştigător
IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Servus @CARMENCITA!
Da, uite rețeta
Ingrediente:
- 200 ml de apa;
- 250-300 grame de miere (in functie de cat de dulce doriti ciocolata);
- 250 grame de lapte praf neindulcit;
- 50 grame de unt;
- 75 grame de cacao;
- migdale si/sau nuci, dupa gust (75-100 de grame);
- 1 esenta de vanilie;
- (un praf de scortisoara).

Mod de preparare:
Amestecati cacaua cu laptele praf.
Puneti apa cu mierea (si scortisoara, daca va place cu scortisoara) la fiert, amestecand. Daca doriti ca ciocolata sa fie mai moale, fierbeti putin, astfel incat siropul de apa si miere sa fie destul de subtire.
Imediat ce inchideti focul, adaugati in sirop laptele praf cu cacaua. Incet si in mai multe reprize, ca sa puteti omogeniza bine. Puneti si untul, taiat in cateva felii, esenta si amestecati.
Rasturnati compozitia omogenizata intr-o tava unsa cu unt si nivelati-o cu partea convexa a unei linguri pe care o udati in apa rece. Presarati apoi nucile si/sau migdalele si si apasati-le ca sa intre in ciocolata.
Asteptati sa se raceasca, apoi puneti tava la frigider, sa se intareasca mai bine. Ciocolata de casa ar trebui sa stea la frigider, inainte de consum, intre minimum 2 ore si minimum 6-8 ore, in functie de cat de subtire a fost siropul.
Spor la lucru și o zi cu zâmbet!

1 răspuns:
| sabilopod a răspuns:

Hmmm...posibil. nu-mi suna prea bine. eu o prefer simpla happy