Bună!
Sigur că se poate!
2 albuşuri, 120-140 g zahăr, 200 g unt,
30 ml rom, un pacheţel cu zahăr vanilat.
Albuşurile se bat spumă tare, apoi se adaugă zahărul tos şi romul sau zeama de lămâie, spuma se bate în continuare, pe un vas cu apă clocotită, 8 minute, până când se întăreşte ca o compoziţie de bezele (nu mai cade de pe tel, când acesta se ridică!).
Se ia, atunci, de pe foc, se pune zahărul vanilat, se lasă să se răcească, fără să se mai bată şi când ajunge la temperatura degetului, se adaugă untul moale şi se bate cu telul sau cu mixerul, până când se omogenizează (2 minute). Spuma va mai scădea, totuşi crema va fi pufoasă şi spornică.
Te pup!
Bună!
Vezi diverse reţete pentru această prăjitură ( şi o alegi pe care doreşti de ) la linkul :
http://www.laurasava.ro/2008/11/14/prajitura-cu-albusuri/
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-din-albusuri-cu-nuca-28224.html
http://luminitanaty.blogspot.ro/2012/02/prajitura-cu-albusuri-cremoasa.html
http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-cu-albusuri.html
http://www.culinar.ro/......i-si-nuca/
http://povesticulinare.blogspot.ro/......isine.html
http://www.petitchef.ro/tags/retete/prajitura-albus
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-din-albusuri/
http://mariaskitchen-maria.blogspot.ro/2011/12/prajitura-din-albusuri.html
http://gurmandino.ro/tag/prajitura-din-albusuri/
Toate cele bune.
Daaa! Uite cum fac eu :
Pun albusurile intr-o farfurie si le amestec cu mixerul. Adaug zaharul si tot ce mai trebuie.
Poti bate albusurile cu zahar (ca la bezea ), apoi sa pui cacao sau sirop de fructe, cateva minute le bati pe baie de abur ( se intareste putin si devine mai sticloasa ), zahar vanilat sau alte esente dupa preferinta.
O poti folosi asa sau amestecata cu unt.
Sigur ca daca le amesteci cu zhar cu mixerul se primeste o crema foarte gustoasa.P.S. Eu adaug si vanilie pentru un gust mai bun
WalterWhite întreabă: