300 g ciocolata (3 tablete de ciocolata 1 cu stafide, 1 alune, 1 lapte sau orice alta preferinta aveti dar atentie nu cu crema)
200 g unt
200 g margarina
5 linguri de zahar pudra
6 oua
5 linguri de cacao
Ciocolata alba si neagra menaj pentru ornat
Preparare:
Crema numarul 1: Se freaca untul spuma, adaugam margarina, zaharul pudra, galbenusurile celor 6 oua si 3 linguri de cacao.
Crema numarul 2: Albusurile se bat spuma (cand stau pe paleta mixerului sunt batute bine).
Crema numarul 3: Rupem ciocolata(cele trei tablete) in bucati si o punem intr-o cratita la topit pe foc. Mai adaugam 2 linguri de cacao si 2 lingurite de apa. O lasam sa se raceasca.
Acum ca am terminat cu toate cele trei creme este timpul sa facem din 3 una singura. Asadar, adaugam cate o lingura din crema 2 si crema 3 in crema 1 pe rand si amestecam cu mixerul.
Mai avem nevoie de o cratita in interiorul careia punem o folie de celofan. Turnam toata compozitia in cratita si cu o lingura o uniformizam pentru a nu ramane bule in interiorul tortului. Acoperim tortul cu celofanul ramas deasupra si punem tortul la frigider pentru 6 ore(minim). Dupa 6 ore intoarcem tortul pe o tava si il ornam deasupra cu ciocolata menaj pe care am topit-o la foc mic. Tortul se tine la frigider si se serveste rece.
Bună! Te rog să încerci această rețetă. Tortul este excepțional de bun, e fără blat, se face foarte simplu. http://zinnaida.ro/2011/12/29/tort-joffre-retete-culinare/
Succes!
alinasandor întreabă: