Slanina afumata, fiarta in zeama de varza, este o reteta traditionala la ardeleni.Sunt doua metode, cu slanina proaspata si cu slanina afumata.Prima varianta :se pune bucata de slanina proaspata (adica fara o alta etapa de preparare) in saramura(zeama de varza), timp de 7-10 zile, dupa care se scoate si se pune la fiert tot in zeama de varza (cat sa o acopere) circa 40-50 de minute(depinde de varsta porcului sacrificat), apoi se scoute pe un fund de lemn si se lasa la racit; apoi se unge cu usturoi pisat, frecat cu sare, si se presara cu boia de ardei dulce, dupa care se pune la afumat 3-4 zile, cu rumegus de lemn de fag. A doua varianta este cu :slanina care a stat 14 zile in saramura, se usuca cu un servet si se unge cu usturoi, sare si boia, dupa care se pune la afumat 7-8 zile cu pauza,(un fum pe zi)si se pastreaza atarnata la aer, in afumatoare pana dorest sa o prepari prin fierbere in zeama de varza(dupa fierbere se unge cu usturoi si se presara cu boia de ardei dulce; usturoiul nu este obligatoriu, depinde de consumator). Ambele metode sunt de succes. Pofta buna
Http://www.restaurantedelux.ro/bucatarie/slanina-afumata-ardeleneasca.html
Simplu,in loc de saramura folosesti zeama de varza care cam tot aia e.
Iti place mult iutele si slanina, nu? Sa ghicesc iti plac mult ardeii si usturoiul?
LisaJulie întreabă: