| Vcarmen a întrebat:

Sosul Vinaigrette se face cu maioneza sau fara?

Răspuns Câştigător
| JayLeno a răspuns:

Fara maionezahappy

4 răspunsuri:
| sidy a răspuns:

Ingrediente

6 linguri ulei de masline
1 varf cutit de zahar
2 linguri otet de vin rosu
1 lingurita mustar de Dijon
1 catel de usturoi curatat
sare si piper dupa gust


Mod de preparare

Se pun intr-un bol uleiul;

Se amesteca zaharul cu otetul si apoi cu uleiul din bol, se incorporeaza mustarul in compozitie;

Se adauga sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust, se pune catelul de usturoi pisat sau tocat si se incorporeaza;

Se amesteca bine ingredientele, folosind un tel pana cand se formeaza o emulsie.
Tips:
Vinegreta se serveste imediat sau se rebate inainte de a fi servita, deoarece ingredientele se vor separa daca sunt lasate sa stea.

Carmen, sper sa iti fie de folos!



| monicaclaudia a răspuns:

Vinaigrette
e o "salsa" rece foarte simplu de preparat. Termenul de vinaigrette derriva de la termenul francez "vinaigre", deci otet Sosul acesta cum il chemi tu e cunoscut in italia ca si un sos pe baza de otet, lamaie, ulei si arrome si e utilizata ca si condiment pentru verdeturi salate Esistono multe varianti della Vinaigrette. Reteta traditionala e cu ulei otet si ulei, sare piper, suc de lamaie si mustar
se floseste in principal pe salte, peste si verdeturi coapte si crude
Ingrediente cantitatile exacte de ingrediente depinde mult de gustul fiecaruia In general se prepara cu doze egale de ulei otet suc de lamaie, sare piper si orice alte ingrediente ( cum ziceam dupa gustul si la discretia fiecaruia )
prepararea se face cam asa :
e foarte simpla
1 in otet ( sau in sucul de lamie sa adauga sarea
2- se adauga restul ingredientelor ( condimente)
3- se adauga uleiul ( ca si la maionesa ) si cu ajutorul unei linguri se adauga pina nu devine o "emulsie " crema
ps_ de obicei se foloseste un otet balsamic care i da un gust particular
si asta cam e tot (
cum am zis mai sus variantele de ingrediente pot fi patrunjelul taiat fin mirodeni sau mustar
pofta mare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am intalnit retete si cu si fara... depinde cum iti place si tie.

| constrantin_popescu a răspuns:

Practic, uleiul mixat cu celelalte elemente astfel incat sa aiba o textura onctuoasa e tot o maioneza... Depinde de tine daca sa aiba sau nu ou in compozitie.