Buna
crema de zahar ars
Ingrediente:
1 litru lapte pasteurizat (fiert si racit)
8 oua
2 plicuri zahar vanilat
3 lingurite budinca de vanilie
300 g zahar
Mod de preparare: Puneti 200 g zahar intr-o craticioara mai inaltuta (18-20 cm diametru) si caramelizati-l pe flacara mica a aragazului, amestecand incontinuu cu o furculita pana devine auriu spre roscat, nu il ardeti prea tare pentru ca devine amar.
Luati craticioara de pe foc, prindeti-o de manere cu prosop de bucatarie (manusi) si rotiti-o cu grija tinand-o inclinata pana se imbraca marginile uniform cu zahar ars.
Intr-un castron puneti ouale, adaugati restul de zahar, zaharul vanilat si praful de budinca (faina), amestecati putin cu telul sau mixerul si adaugati treptat laptele rece amestecand intr-una.
Turnati compozitia in craticioara imbracata in zahar ars. Dati-o la cuptorul preincalzit in bain-marie cu apa deja clocotita, la foc mijlociu 40-45 minute (depinde de cuptor).
Scoateti crema din cuptor si lasati-o la racit, apoi dati-o la frigider cateva ore (pana a doua zi). Dezlipiti pe margine cu un cutit, miscati de manerele cratcioarei pana aluneca bine, puneti un platou deasupra cratitei si intoarceti brusc tinand de manere.
Pe fundul craticioarei ramane un strat subtire de zahar ars. Puneti peste el 4-5 linguri de apa rece si lasati pe foc pana cand reusiti sa-l desprindeti cu o furculita. Ridicati bucata de zahar (iese intreaga) si dati-i o forma cu mainile (nu frige) si asezati-o pe crema, ca decor.
Sau raffaelo, se face rapid si nu iti trebuie foarte multe ingrediente
Ingrediente:
1 pachet unt
200 g zahar pudra
200 g lapte praf sau lichid
cocos
Mod de preparare: Se freaca untul impreuna cu zaharul pudra. Se adauga laptele si 2-3 linguri de de cocos. Se formeaza apoi bilute, si se tavaleste prin cocos. Deliciosss!
Salam de biscuiti, raffaelo, budinca cu biscuiti care este ca un tort, clatite si tort de clatite cu branza de vaci frecata cu zahar si ornat cu dulceata
anonim_4396 întreabă: