Bună!
Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :
Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).
Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.
Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!
Sau, poţi ALEGE una din următoarele reţete.
Vezi diverse reţete de tort fără coacere la linkul :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/tort-delicios-fara-coacere.html
http://irinaririna.blogspot.ro/2013/01/tort-de-mere-fara-coacere.html
http://whatlibertyate.com/......a-coacere/
http://scrieliber.ro/2011/06/11/tort-cu-fructe-fara-coacere/
http://www.petitchef.ro/retete/blat-de-tort-fara-coacere-fid-949901
http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_--d8/Torturi_--s19/
Vezi diverse reţete de prăjituri ( fără coacere ) la linkul :
http://www.retetecalamama.ro/tag/prajitura-fara-coacere
http://www.divahair.ro/culinar/retete/dulciuri-rapide-fara-coacere
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-fara-coacere/
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-fara-coacere/
http://www.retetekulinare.ro/prajituri/prajitura-rapida/
http://cooking-can-be-fun.blogspot.ro/......acere.html
http://www.secretulprajiturilor.ro/......p1977.html
http://www.teoskitchen.ro/2009/12/cheesecake-fara-coacere.html
http://biancams76.blogspot.ro/2010/03/prajitura-cu-mere-fara-coacere.html
http://delly.garbo.ro/......acere.html
http://www.reteteculinare.ro/......cere-6402/
http://www.bucataras.ro/......34164.html
Toate cele bune.
Bună!
Aceste brioşe, nu sunt greu de făcut,
http://www.laurasava.ro/2013/04/08/briose-negrese/
Te pup!
Mie imi place foarte mult tiramisu. Nu se prepara foarte greu(chiar usor pot sa zic) si este fooooarte buna =p~
Briose:
o cana de zahar(sau mai putin, depinde cat de dulci le vrei)
2cani de faina
2 oua
1 cana de lapte sau iaurt
1zahar vanilat
1 praf de copt
putina sare
poti pune 1 lingurita de cacao, fructe uscate, gem, ciocolata, fulgi de ciocolata, orice ai pofta.
Se bat ouale spuma dupa care se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine. Le pui in forme si le bagi la cuptor la 180-200 de grade (fau foc mediu ) pana se rumenesc putin. LE poti incerca sa vezi daca sunt facute cu un cutit (bagi in una cutitul si daca ramane curat sunt facute). Sunt foarte bune! Poti sa le faci si glazura din : 175 g zahar, suc de la 2 lamai. 2 oua, 110 g unt. Le pui pe abur si le amesteci pana untul se topeste si incepe sa se ingroase compozitia(untul il adaugi la urma ), trebuie amestecat incontinuu.Lasi sa se raceasca si pui pe briose. de asemenea poti sa amesteci Unt topit, au si banana.
sheila_2840 întreabă: