Uite aici reteta culinara pentru tiramisu - http://invatasigateste.blogspot.com/2011/10/tiramisu-imbatator.html
Ai aici niste site-uri, poti sa iti alegi pe care ti-se pare mai usor :
http://www.adihadean.ro/2010/12/tiramisu-3/
http://www.bucataras.ro/retete/tiramisu-cu-zmeura-15506.html
http://www.bucataras.ro/retete/lampone-tiramisu-12442.html
http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/budinci/prajitura-tiramisu/39/2/6943/
http://www.gustos.ro/retete-culinare/tiramisu-21.html
Pai gasesti pe google cate vrei... dar cauta una fara mascarpone Era una cu iaurt Cremosso si branza topita cu smantana, e mai bun asa. Si mai ales daca iaurtul e cu straciatella
Http://www.retete-gustoase.ro/retete-tiramisu
Aici am văzut unele rețete de tiramisu... sper ca este ceea ce cauți
400 g piscoturi Savoiardi
250 g crema Mascarpone
4 oua
4 linguri zahar
3 cescute de cafea tare (espresso) fara zahar
cacao pentru ornat
Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare;
Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul;
Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla;
Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare;
Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;
Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele;
Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema;
Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema;
Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.
http://gastronomie.ele.ro/Prajitura_Tiramisu_--r74.html
Bafta! :)
2 pachete mari Piscoturi Savoiardi (800g in total)
8 galbenusuri
750g mascarpone
500ml frisca Hulala
2 pliculete de zahar vanilinat
200g zahar pudra
4 fiole esenta de rom
1 pliculet de Cappuccino Classico La Festa (12, 5g)
50ml lapte
5 lingurite ness
5 lingurite zahar pudra
5 lingurite frisca lichida
Cacao pentru pudrat
1 litru cafea preparata pentru inmuiat piscoturile
Mod de preparare:
Din aceste ingrediente rezulta un tort tiramisu mare si foarte foarte gustos, numai bun pentru o masa de sarbatoare la care iau parte multi invitati. Eu pentru asamblat tortul am folosit o tava dreptunghiulara mare, cu dimensiunile de 23cm / 37cm.
Intr-un castron punem 8 galbenusuri, adaugam 200g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat si mixam, pana ce galbenusurile isi dubleaza volumul si rezulta o spuma albicioasa.
Sper ca te-am ajutat:*te pup:*
funda?
Tiramisu:
-6 lingurite cu varf de cafea instant
-400 g piscoturi
-4 oua
-1 esenta rom
-7 linguri de zahar
- 500 g smantana dulce sau mascarpone
- 2 plicuri de praf de frisca ( in cazul in care ai luat mascarpone nu mai trebuie)
-cacao pentru ornat
Preparare:
Se face cafeaua 2 - 3 cani de apa si cele 6 linguri de cafea. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra si cu smantana, eventual se bat cu mixerul, important e sa devina o crema consistenta. Crema se da la frigider pana cand se prepara albusurile. Albusurile se bat spuma, in ele se adauga 2 plicuri de frisca si se mai bat 5 min. cu mixerul. In cafea se pune esenta de rom.Si se inmoaie piscoturile unul cate unul si se aseaza in tava, unul langa altul. Spuma de albusuri si crema de galbenusuri se amesteca si jumatate din ea se toarna peste piscoturi. Se mai pune un strat de piscoturi si la final inca un strat de crema. Se pudreaza bine cu cacao si se tine la rece de preferinta peste noapte. :X sper ca te-am ajutat eu asa am facut-o cu smantana dulce si a iesit super buna ceau :X
Ingrediente:
Noua oua, 10 linguri de zahar, trei linguri de cacao, o lingura de faina, trei de pesmet, 200 grame crema mascarpone, cafea (100 ml apa, sase linguri de cafea, doua lingurite de zahar), o tableta de ciocolata (65% cacao), mirodenii, un praf de sare.
Preparare:
Bate foarte bine cu mixerul sase galbenusuri cu cinci linguri de zahar. Adauga mirodenii (vanilie si/sau coaja de lamaie) si un praf de sare. Adauga o lingura de faina, una de cacao si trei de pesmet. Bate foarte bine albusurile de la noua oua si adauga spuma in aluat, usor. Pune totul la cuptor, intr-o tava (rotunda sau patrata), unsa cu unt si tapetata cu faina si coace la foc mic, circa 45 de minute, pana cand blatul se coace si se usuca putin.
Bate restul de trei galbenusuri cu patru linguri de zahar. Adauga crema mascarpone si ciocolata rasa prin razatoarea fina. Omogenizeaza bine compozitia si da la rece.
Taie blatul, cand este rece, in doua. Prepara cafeaua, adauga coniac sau un lichior tare (trei-patru linguri), pudreaza din belsug cu cacao, apoi insiropeaza bine blatul. Pune crema. Pune al doilea blat, insiropeaza-l, si imbraca prajitura cu crema. Da la rece cinci – zece ore.
Fundita te rooog