Tarta cu fructe (fara aluat)
sper sati placa
Ingrediente:
lapte degresat natural 0.5% grasime – 500 gr
branza de vaci 2% grasime – 500 gr
ou de gaina, integral – 3 bucati
fructoza – 60 gr
coacaze negre congelate – 250 gr
mure congelate – 300 gr
pudra/praf de budinca cu aroma de vanilie – 37 gr
Mod de preparare "blat":
In primul rand se prepara "blatul".
Branza de vaci se amesteca cu 30 gr fructoza, coacaze si 3 oua. Se amesteca bine pana la omogenizare.
Se ia o forma rotunda si se tapeteaza cu hartie de copt.
Se rastoarna compozitia si se da la cuptor, pe foc mediu pana este gata. (~30 minute)
Dupa ce este gata, se pune blatul deoparte la racit.
Mod de preparare crema:
Praful de budinca se amesteca cu 6 linguri de lapte rece si 30 gr fructoza. Se amesteca bine, pana la omogenizarea compozitiei.
Restul de lapte se pune pe foc pana cand da in clocot.
Cand laptele a fiert, se da focul foarte mic si se adauga incet compozitia de budinca, amestecand continuu, ca sa nu se formeze cocolase. La sfarsit se adauga jumatate din cantitatea de mure.
Se mai tine pe foc cam 2-3 minute, amestecand continuu.
Mod de preparare prajitura:
Blatul se scoate incet pe un platou din forma in care a copt. Hartia de copt se arunca.
Forma se tapeteaza cu folie alimentara, lasand margini mai lungi.
Se aseaza inapoi blatul, iar deasupra se toarna crema tocmai pregatita.
Deasupra se aseaza restul de mure si se da la frig pentru 2-3 ore, ca sa se inchege bine crema.
Informatii nutritionale pentru Tarta cu fructe (fara aluat) "Slabuta"
Indice Glicemic si Incarcatura Glicemica Tarta cu fructe (fara aluat) "Slabuta
Clatite, gogosi ( aste nu sunt de dieta deloc, dar le poti face cu putin ulei ca sa nu fie prea prajite sau nu folosi ulei de floarea soarelui, ci de masline- e foarte sanatos), cauta repete de prajituri pe diferite site-uri gastronomice sau incearca o carte d gatit.
Funda?
Cumpara click pentru femei, acolo iti da nu stiu cate pagini cu retete, sau cauta pe google.
Incearc`o p-asta, mie imi place ft mult
pui pe foc 1 l de lapte 10 linguri de faina,o cana de zahar si ceva margarina.,Mai intai pui zaharul sa se topeasca bine,apoi lingurile de faina treptat si amesteci, de preferat la bai marin,dar dk te grabesti poti sa faci si pe foc...dar sa lasi focul incet si sa amesteci continuu, dupa ce se intareste cat vrei u, o lasi putin sa se raceasca si apoi faci cu piscoturi de sampanie pui un strat de piscoturi,ungi cu crema, pui piscoturi si tot, asa.am auzit ca altii fac cu biscuiti, dar nu stiu,,
Dddddelllliciiioooooooos sissssannnnattttoooos bbbuuun pe timp de vara
Shake de fructe cu Musli
Ingrediente – pentru 4 portii:
200 g mere verzi
1 banana
1 kiwi
50 g Musli crocant cu fructe de la Dr. Oetker
400 ml Suc de portocale
Mod de preparare:
Spalati fructele, curatati-le de coaja si taiati-le in bucati mari.
Se amesteca fructele cu Musli si sucul de portocale intr-un blender pana obtinem un piure fin.
Se serveste imediat.
Pentru un gust racoritor puteti adauga cubulete de gheata.
Bautura se poate servi cu bucatele de fructe.
Tipps: daca nu aveti un blender puteti folosi mixerul vertical.
http://www.acasatv.ro/......musli.html