Buna!
SHAORMA
Carnea:
Ingrediente: 1 buc piept de pui, 1/2 plic condimente pentru pui, iaurt de baut (500gr)
Pieptul de pui se taie felii ca la gratar si se pune intr-un castron cu 2/3 din iaurt si 1/2 plic de condimente. Se lasa la macerare (la rece) 8 ore.
Dupa cele 8 ore se pune pe gratar la foc maricel, iar apoi se taie felii subtiri.
Sos usturoi:
Ingrediente: 6 catei de usturoi, sare, ulei, lamaie (sau lime), iaurt de baut (500gr)
Se strivesc intr-un castronel cateii de usturoi, se adauga sare, ulei si zeama lamaie. Se amesteca pana se obtine o pasta si apoi se toarna 2/3 iaurt de baut. Se amesteca si se lasa la macerat (la rece) 8 ore.
Sos Maioneza:
Ingrediente: 1 ou, mustar, ulei, sare, lamaie, apa
Se prepara cu blanderul oul cu mustar si sare, se aduga treptat ulei, zeama de lamaie si la sfarsit se adauga apa ca sa o subtieze.
Cartofii (5 buc medii):
Cartofii prajiti obisnuiti dar un pic mai grosi taiati. Se pregateste intr-un ceaun o baie de ulei si se pun la prajit la foc mic. Se amesteca si se scot in momentul in care sunt aurii (nu se lasa sa faca crusta maro) intr-un castron in care se pun in prealabil cateva servetele pentru a absorbi uleiul scurs. Se adauga sare dupa gust.
Sos rosii:
Aici recomand un ketchup cat mai calitativ.
Castraveti:
Recomand sa folosesti castraveti murati, taiati felii subtiri.
Varza:
Se taie varza cruda si se da cu sare.
Ceapa:
Se taie rondele.
Sos picant:
Se dau prin masina de tocat cativa ardei iuti si se lasa cu sare int-un borcan.
Se incalzeste lipia pe foc cateva secunde si se adauga cartofii, carnea, varza, castravetii, ceapa, sosul de usturoi, maioneza, ketchup-ul si sosul picant.
Se strange si se impacheteaza.
P.S. Lipie gasesti in mai toate supermarketurile.
Te pup!