Buna!
POZOLE - o mancare mexicana traditionala
o lingura de ulei vegetal
1 kg de ceafa de porc, curatata de grasime si taiata in cubulete
3 cepe de dimensiuni medii, tocate
8 catei de usturoi, tocati subtire
4 cani de apa
sos enchilada (se gaseste in supermarket)
o conserva/borcan de ardei iuti verzi (murati saucam 150 g de ardei cruzi)
o conserva (500 g) de porumb mexican (hominy)
2 lingurite de oregano uscat, zdrobit
jumatate de cana de coriandru proaspat tocat
tortilla
Incalzeste uleiul intr-o oala adanca. Adauga carnea de porc, ceapa si usturoiul.
2. Gateste, amestecand des, timp de 12-14 minute sau pana cand porcul este gatit.
3. Adauga apa, porumbul, sosul enchilada, ardeii iuti si oregano; da in clocot.
4. Redu flacara la mediu. Gateste, amestecand din cand in cand, timp de 40-45 de miute sau pana cand porcul s-a inmuiat si sosul a scazut.
5. Presara coriandru si serveste alaturi de o tortilla.
Pofta buna!
Te-a pupat!
Empanadas cu ardei copti:Ingrediente:
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g aluat fraged,
2 ardei grasi rosii,
200 g cascaval,
cateva picaturi de Tabasco (sos foarte picant),
1 galbenus,
sare,
piper.
Mod de preparare:
Coaceti ardeii uniform, puneti-i intr-o punga de plastic si lasati-i putin sa se raceasca. Curatati-i de pielita, indepartati semintele si nervurile si taiati-i fasii mai late.
Incingeti cuptorul la 180ş. Taiati cascavalul lamele fine, intindeti aluatul pe planseta si decupati 4 cercuri de dimensiuni egale. Puneti pe fiecare cerc fasii de ardei copt si lamele de cascaval, sarati, piperati si turnati putin sos picant.
Indoiti aluatul in doua (in forma de galete) si apasati marginile cu degetele ca sa se lipeasca bine. Ungeti galetele cu galbenusul batut, dati-le la cuptor, lasati-le sa se rumeneasca frumos aproximativ 10-15 minute si serviti-le fierbinti.sos tabasco reteta: Ingrediente:
400 gr ardei iuti rosii
taiati marunt
2 cesti otet alb
2 lingurite sare
Mod de preparare:
Se amesteca ardeii in otet, la foc mediu. Se pune sarea si se mai lasa cinci minute. Se ia vasul de pe foc si dupa ce se raceste se pune compozitia in blender. Se omogeniozeaza compozitia. Se pune intr-un vas de sticla si se pastreaza la frigider, dupa ce s-a lasat in prealabil doua saptamini. Se mai adauga otet, daca este cazul.