Buna!
Uite cateva retete care sper sa iti placa:
PUI SHANGHAI
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
- doi piepti de pui dezosati
- 3 oua
- 200 ml lapte
- 50 g faina
- doua linguri cu mustar
- condimente: sare, piper, putina boia de ardei
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie felii si apoi in fasii de aproximativ sase centimetri latime. Intr-un vas se amesteca toate ingredientele (in afara de pui). Se adauga cata faina este nevoie pentru a se obtine o solutie de consistenta smantanii. In aceasta compozitie se scufunda bucatile de pui. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste carnea pe ambele parti.
Se servesc cu orez usor condimentat.
Ingrediente pentru pachetele de primavara:
3 linguri de ulei
1 ardei iute, tocat
1 morcov mediu, julienne
1 ardei gras rosu
2 legaturi ceapa verde
200 g muguri de soia
3 linguri sos de soia
1-2 linguri de sos rosu chinezesc
200 ml ulei pentru prajit
sare si piper
Pentru aluat pachetele de primavara:
1 ou
150 ml apa
1 lingura ulei
faina cat cupride
sare
Mod de preparare pachetele de primavara:
Se incinge uleiul intr-un wok (sau tigaie mare) si se calesc timp de un minut ceapa verde si ardeiul iute. Se adauga morcovul si ardeiul gras. Se adauga mugurii de soia si sosurile dulce si iute. Se amesteca bine si se ia wok-ul de pe foc, adaugand piper si sare, dupa gust.
Se prepara un aluat de taitei, din 1 ou, un praf de sare, 150 ml apa, 1 lingura ulei si faina cat cuprinde, pentru a rezulta un aluat elastic care nu lipeste (aprox 300 gr). Se da la rece pentru 30 minute dupa ce se framanta.
Se intinde aluatul, taie in forma patrata cu latura de 10 cm, se adauga intr-un colt 2 lingurite de compozitie, se ruleaza si se inchide bine.
Se incinge uleiul si se prajesc rulourile pana devin aurii.
Servire pachetele de primavara:
Pachetelele de primavara pot constitui un aperitiv care se va servi cu un sos picant sau dulce, dupa preferinta, sau un fel de mancare in sine. Le-as incerca cu sana sau cu iaurt. icon wink Pachetele de primavara, vegetariene
INGREDIENTE:
Furnici in copac(paste fine)
-300 g fidea de orez
-300 g carn de vita tocata
-1 ceapa tocata
-2 catei de usturoi zdrobiti
-1 LG ghimbir macinat
-1 ardei iute
-3 Lg sos de soia
-1/2 LG sos de peste sau stridii (eu asta am pus ca asta aveam)
-1 Lg otet din vin de orez (se poate inlocui cu otet de mere, deci un otet mai putin acru)
-sare (daca mai e nevoie ), piper
MOD DE PREPARARE:
-ceapa, usturoiul, ardeiul iute se calesc in putin ulei
-se adauga apoi carnea si se amesteca a foc viu, amestecand mereu.Cand apa lasata a scazut se adauga mirodeniile:sosul de soia, sosul de peste, ghimbirul, piperul si otetul la sfarsit.
-intretimp pregatiti fideaua dupa indicatiile de pe ambalaj.Va sfatuiesc sa le muiati in apa fierbinte nu in apa rece, pentru ca practic ei nu mai suporta nici o pregatire termica.
-se amesteca fideaua cu carnea si se lasa 5 minute sa se odihneasca.
Sper ca te-am ajutat! Sa ai pofta!
Se ia o broasca, se toaca marunt, se pune pe platou si se serveste drept aperitiv din carne de sarpe!
DrDeath întreabă:
mirella_4348 întreabă:
LisaJulie întreabă: