Retetele de paste facute de italieni sunt atat de multe incat ne e greu sa iti recomandam doar una singura :). Pentru inceput, iti propunem sa te decizi ce fel de paste doresti - proaspete sau uscate, lungi sau scurte, simple sau umplute - http://www.cevabun.ro/tipuri-de-paste/.
O reteta simpla si foarte buna pe care ti-o recomandam este cea clasica de tagliatelle cu ciuperci si sunca (reteta este video) - http://www.cevabun.ro/tagliatelle-cu-prosciutto-si-ciuperci/.
Paste cu ton.
Gasesti ton din acela de la Riomare, e cam scump dar e foarte bun! Italienii au un sos special ce contine ton, verdeturi, condimente si suc de rosii, se gaseste si in magazinele mari ca Metro.
Fierbi pastele, calesti intr-o tigaie tonul din conserva, adaugi peste acel sos si pe urma pastele.Razi parmezan deasupra.
Paste italiene
Ingrediente:
500 g paste fainoase in forma de spirala 500 g carne tocata amestec 3-4 carnaciori semiafumati, facultativ 1-2 cepe (in functie de marime) suc de rosii sau o conserva de rosii in bulion ulei, cimbru, condimente pentru carne tocata
Mod de preparare:
Pastele se fierb dinainte dupa instructiunile de pe pachet. Se scurg si se lasa acoperite, ca sa nu faca pojghita. Intr-o cratita mai mare se caleste ceapa taiata marunt pana este sticloasa (nu se arde). Se adauga carnea tocata, condimentele si cimbrul. Daca se pun si carnaciori, acestia se taie feliute si se calesc impreuna cu ceapa. Tot amestecul se fierbe bine, adaugand la nevoie apa. Nu trebuie sa aiba aspect uscat, ci ca un sos. Aproape de final se adauga sucul de rosii sau conserva de rosii (acestea se toaca marunt si se pun cu tot cu bulion). Se mai lasa sa dea 1-2 clocote. Peste carne se pun pastele, se amesteca totul bine, se stinge focul.
Dificultate: medie
SPER CA ITI E DE AJUTOR.:*