Uite eu pot sa-ti dau o reteta si sunt sigura ca vei spune ca seamana cu gogosile visate :
2 kg faina, 40 g drojdie proaspata, 1 lingurita sare, 200 g zahar tos, 2 oua, coaja de la o lamiie(optional), 1, 5 l apa minerala, 1 l ulei.
Drojdia cu 100 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute.
Faina o pui intr-un lighenas in care framinti tu aluatul, adaugi sarea, zaharul, ouale si coaja de lamiie, incepi sa le amesteci, turnind cite putina apa minerala, pina o pui pe toata. Continui sa framinti bine-bine, sa se faca bule de aer. Lasi la dospit cam 1/2 ora. Pe o plansa de lemn, sau pe ce faci tu aluatul, presari faina si coca o intinzi cam de 1, 5 cm grosime. Cu o forma, data prin faina, tai gogosi si ii pui pe masa la dospit inca vreo 20 min. Uleiul il incingi intr-o cratita si coci gogosi pe ambele parti. Cind sunt gata prajiti, ii lasi sa se scurga de ulei si apoi ii faci cu zahar praf. Pofta buna!
Dupa cum vezi, reteta este din o cantitate mare de faina... daca vrei, poti sa faci reteta pe 1/2 sau pe 1/4...
Succes si sper sa fie gogosile la care te gandesti tu!
Sincera sa fiu, bunica mea punea apa foarte rece ca sa iasa crocante si le prajea in untura. ieseau asa de bune de iti lingeai degetele
Anonom, e intrebare sau remarca? Apropo, se scrie STII... Oricum multumesc de raspuns...
Fac dintr-un kg de faina si un cub de drojdie desi pe cub scrie ca e pentru 1/2 kg faina.
Torn faina intr-un lighea, faca o gaura mare in mijloc, drojdia o amestec cu o jumatate cana apa calduta si vreo 2 linguri de zahar, o torn in "gaura din faina" si amestec putin cat sa intre si putin faina in compozitie, acopar ligheanul si o las asa vreo 15-20min. Apoi bag acolo vreo 2 oua, vanilie, sare, uneori pun si lamaie rasa, lapte caldut, nu stiu cantitatile, pun "din ochi", dar daca mai trebuie uneori mai pun faina. Framant bine aluatul, la sf torn putin ulei si mai framant pana se desprinde aluatul de lighean. Las la dospit, cand creste suficient intind aluatul pe masa si tai cu un pahar gogosile. Le prajesc in ulei incins si le pudrez cu zahar imediat ce le scot.
Lory bunica mea are o reteta oarte buna mie mi-a facut si au fost foarte bune si moi nu stiu reteta iti dau numarul de telefon fix poate raspunde bunicul daca ras punde bunica spune-i ca bolocan ovidiu a vorbit cu tine si ca tia zils numarul de telefon til zic acum 0259327088si daca raspunde bunicu spune-i ca vrei cu cis madalina