Ingrediente : 1, 5 kg morcovi, curatati si dati prin razatoare 10 linguri ghee (sau unt) 2 1/2 cani cu lapte 3/4 cana cu khoya (lapte evaporat) 10 pastai de cardamom, boabele macinate de la 8-10 linguri de zahar 1/4 cana cu fistic, tocat.
Se topeste ghee-ul intr-o cratita mare. Se adauga morcovii rasi si se gatesc 15-20 de minute, amestecand frecvent, la foc mediu, pana ce lichidul din morcovi s-a evaporat, iar acestia au inceput sa se inchida la culoare.
Se adauga laptele, khoya, cardamomul si zaharul. Se continua gatitul alte 30-35 de minute, pana ce mixtura capata o culoare maronie.
Se transfera budinca intr-un castron. Se decoreaza cu fistic si se serveste imediat.
Vezi mai jos:
http://condimenteweb.ro/retete/budinca-de-morcovi-r1589
Pofta buna :)!
LisaJulie întreabă: