| Mi$tiK a întrebat:

Stie cineva cum se face ciocolata de casa?
Multumesc!

5 răspunsuri:
| hehro a răspuns:

Am gasit o reteta care arata foarte bine. sper sa-ti iasa. http://heh.ro/? QsK

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca n-am raspuns la intrebarea asta de mi s-a acrit.

| laura64 a răspuns:

Intra pe Gustos.ro si ai acolo toate detaliile.

| lia a răspuns:

Ingrediente: 650 gr zahar, 500 gr. lapte praf, 200gr de unt, 100gr cacao, 250 gr apa, alune de padure (asta daca doresti sa pui alune) si arome (eu folosesc rom, iese foarte buna, mai poti pune si coaja de portocala).
650 gr. de zahar impreuna cu 250 gr. de apa se pun la fiert, la foc mediu inspre mare. Cand incepe sa fiarba, mai exact, de cand incepe sa se faca o spuma alba, se mai lasa inca 10-12 minute la fiert. O scoti de pe foc, si cu o lingura incerci compozitia. Astepti sa se raceasca, si iei de pe fundul lingurii un pic din compozitie ca sa vezi daca este cleioasa. Daca o lasi mai putin de 10 minute, iese moale, daca o lasi mai mult iese sfaramicioasa. Eu de obicei o las cam 10 minute, dar depinde si de preferinte.
Dupa ce scoti compozitia de pe foc, pui laptele praf si cacaoa (pe care le cerni inainte ca sa nu faca cocolosi; iese buna si cu cocolosi, daca iti place sa simti gustul laptelui praf).
Asta este partea cea mai dificila. Pentru ca trebuie sa te misti foarte repede, daca se raceste compozitia, se intareste. In acest moment pui si aromele. Cand incepe sa se intareasca, pui untul. Dar nu-l pui pe tot deodata, il pui treptat.
Dupa ce ai terminat, pui toata compozitia intr-o tava, pe fundul careia ai pus hartie de copt, ca sa nu se lipeasca, in mod evident. Dupa ce ai pus in tava compozitia, poti sa-i pui alune si sa le bagi in compozitie, ca sa nu ramana la suprafata. Pui tava in frigider si a doua zi ai ciocolata de casa.

Întrebări similare