Speli bine bucata de creier. Faci un aluat mai gros de clatite. Iei bucatile de creier ( cam de marimea unei chftele mari) si le tavalesti prin faina, apoi le pui in aluatul de clatite si de iaci zdup cu el in ulei incins. Pofta buna
Stii ce mi-ar fi placut?, sa fi primit raspunsuri peste vreo cativa ani. (fara suparare, la "Va rog raspundeti repede")
Ingrediente
750 g creier de porc sau vitel
2 oua
2 linguri de faina
2 linguri de pesmet
sare si piper
ulei pentru prajit
Mod de preparare
1
Se spala creierul si se pune in apa cu putina sare sa fiarba la foc mic. Se fierbe in aproximativ 20 de minute. Se formeaza spuma care se indeparteaza cu o spumiera. Se scoate si se lasa sa se raceasca, cat sa puteti sa-l manevrati. Umblati cu atentie, se rupe foarte usor.
2
Se bat ouale si se amesteca cu faina, pesmetul si putin piper. Amestecul trebuie sa fie un pic mai gros ca aluatul de clatite. Se da creierul prin acest amestec si se pune la prajit in uleiul incins. Se prajeste pe ambele fete pana se rumeneste frumos.
3
Se poate servi cu cartofi natur si salata de varza cu marar.
Luciboy întreabă:
Alexandra102 întreabă:
DaciaRomania întreabă: