Iertare pentru.intarziere... nu am mai accesat "gastronomia" de ceva timp... puteai sa-mi dai mesaj, daca ai afirmat ca-mi esti prietena.
Iata cum procedezi :
Cumperi 500 g smantana proaspata din hala bucur obor, unde sunt magazinele mici cu branzeturi si lactatate(nu de la superm.pentru.ca este iaurt gras) si unde este o samantana asemanatoare cu untul moale. Iti mai trebuie 4-5 linguri de zahar pudra(il poti face cu blenderul sau cu rasnita de cafea) 1-2 pliculete cu zahar vanilat, sau o sticluta de esenta de vanilie(de preferat) si 2 pliculete cu intaritor de frisca. Pentru ca esti incepatoare si pentru ca nu stii cat de proaspata este smantana, iti mai trebuie 1-2 plicuri de praf de frisca, pentru cazul in care nu reusesti si tai frisca.
Cand cumperi smantana(se gasesta la 3 magazine in hala obor) cere sa gusti inainte si, in cazul in care este acrisoara nu cumpara, cauta pana ce gasesti proaspata.
Mod de preparare : Atentie... nu este o treaba usoara:
Smantana o lasi 4-5-6 ore la frigider, o scoti si o pui in castronul unde urmeaza mixarea si unde o mai lasi 5-10 minute. Apoi, mixezi cu viteza mica a mixerului, pana cand observi ca incepe sa-si mareasca volumul(sa creasca), moment in care incepi sa pui cate o lingura de zahar si zaharul vanilat, mixand in continuare. Dupa ce ai terminat de pus zaharul si vanilia, schimbi pe viteza mare si mixezi pana cand abtii o spuma aerata(frisca) si opresti imediat mixerul. Pui intaritorul si mixezi iar putin timp(viteza mare) exact cat sa se incorporeze intaritorul... Si gata.
In cazul in care "tai frisca", devine lichida sau cu aspect branzos, adaugi un plic praf frisca si mixezi pana cand capata aspect aerat si bine legat (frisca). Daca nu s-a obtinut cu un singur plic, il pui pe al 2-lea si repeti... cred ca se va repara la primul plic, dar nu se stie niciodata (oala acoperita...)
Succes...
Inainte de a prepara frisca, copiaza reteta si intelege-o bine... apoi cu ingredientele respective... fara frica, inainte... totul de invata si are un inceput.
Bun si procedeul in sine care este? am auzit ba ca se face la cald, ba ca la rece...lamuriti-ma si pe mine...ca sunt tare nedumerita
Daca vrei frisca grasa iti poti procura de la ''tarani'' cum se spune pe la noi din pietele acele unde vin si isi vand oameni de la sate produsele proprii.Asta daca se gaseste in orasul tau.Sau daca ai rude ceva pe la tara sa iti procure aceea este cea mai buna
Smantana cu cat e mai grasa cu atat iese mai buna frisca... Nu stiu sa-ti spun unde gasesti eu am o alimentara pe langa blocul meu unde aduce smantana varsata...mai poti lua din piata trebuie sa gasesti la cineva pe acolo!
coca_7260 întreabă: