| GinKo1452Teo a întrebat:

Stie cineva cum se prepara gelatina de casa, sau ceva de genu'?
este URGENT!

4 răspunsuri:
| Weaver_Ambrienda_1995 a răspuns:

Ingrediente - Jeleu de fructe
pentru 1 pahar de fructe se iau 3/4 pahar zahar, 15 g gelatinaMod de preparare:Fructele proaspete sau congelate se aleg si se spala cu apa rece, se strivesc cu o lingura sau cu un pisalog de lemn, intr-un vas de portelan si se trec printr-o sita de par. Peste fructele stoarse se toarna 2 pahare de apa fierbinte, se pun la foc sa dea un clocot si se strecoara. In zeama obtinuta se pune zahar si gelatina dizolvata. Siropul se tine la foc amestecind mereu, pina incepe sa fiarba. Cind siropul s-a racit se adauga piureul de fructe si se bate cu telul pina cind compozitia devine spumoasa. Imediat ce aceasta compozitie s-a ingrosat putin, se toarna repede in forme sau farfurioare adinci si se pune la rece. Jeleul se poate pregati si in alt mod: intr-un vas de pamint sau de portelan se pun 1 pahar de fructe proaspete si spalate, 1 pahar de zahar si 1 sau 2 albusuri; toate acestea se bat pina se face o spuma deasa. Mod de servire:
Mod de preparare - Jeleu de fructe
Ingrediente:pentru 1 pahar de fructe se iau 3/4 pahar zahar, 15 g gelatinaMod de preparare:Fructele proaspete sau congelate se aleg si se spala cu apa rece, se strivesc cu o lingura sau cu un pisalog de lemn, intr-un vas de portelan si se trec printr-o sita de par. Peste fructele stoarse se toarna 2 pahare de apa fierbinte, se pun la foc sa dea un clocot si se strecoara. In zeama obtinuta se pune zahar si gelatina dizolvata. Siropul se tine la foc amestecind mereu, pina incepe sa fiarba. Cind siropul s-a racit se adauga piureul de fructe si se bate cu telul pina cind compozitia devine spumoasa. Imediat ce aceasta compozitie s-a ingrosat putin, se toarna repede in forme sau farfurioare adinci si se pune la rece. Jeleul se poate pregati si in alt mod: intr-un vas de pamint sau de portelan se pun 1 pahar de fructe proaspete si spalate, 1 pahar de zahar si 1 sau 2 albusuri; toate acestea se bat pina se face o spuma deasa.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Te interesează chiar gelatina, sau jeleul ( de fructe )?
La ce vrei s-o foloseşti?

| Daalalifnuunalif a răspuns:

Buna, cea mai originala gelatina de casa, este cel mai bine sa-l obtii din fierberea oaselor de la picioarele de porc, sau carne de pui. Cea mai sanatoasa gelatina!