Inghetata de capsuni : - Ingrediente
500 g smantana
2 pahare de capsuni
2 pahare de zahar
3 albusuri de ou
Mod de preparare
Se sfarama fructele si se amesteca cu zaharul;
Se amesteca apoi cu mixerul cu albusurile pana cand se obtine o spuma tare;
Se amesteca cu smantana batuta si se da la congelator. ( 8 portii )Inghetata de capsuni : - Ingrediente
500 g smantana
2 pahare de capsuni
2 pahare de zahar
3 albusuri de ou
Mod de preparare
Se sfarama fructele si se amesteca cu zaharul;
Se amesteca apoi cu mixerul cu albusurile pana cand se obtine o spuma tare;
Se amesteca cu smantana batuta si se da la congelator.
ingrediente
350 gr fructe congelate (am folosit zmeura)
170 gr lapte condensat
Preparare
1. E de preferat sa folositi fructe zemoase, in special fructe de padure (zmeura, mure, fragute).
2. Se pune totul intr-un robot si se mixeaza cca 1 minut. Se poate servi imediat sau o puteti pastra cca 30 minute la congelator.
3. Pe termen lung, o pastrati in congelator in bolul robotului la care lasati si lama si cand doritit sa serviti, o scoateti din congelator, o lasati 10 minute la temperatura camerei si apoi o mixati rapid cateva secunde. Apoi se poate servi.
Inghetata de cacao
Ingrediente:
- zahar 150g
- doua linguri cu faina
- doua linguri de cacao
- apa 250ml
- patru oua
- patru linguri de zahar
Modul de preparare:
Se amesteca cele 150g de zahar, faina, cacao si apa la foc mic pana se face ca o ciulama, apoi se pune la rece. Intre timp se bat spuma albusurile de la patru oua cu patru linguri de zahar, Amestecati cele patru galbenusuri ramase in compozitia cu cacao, apoi adaugati albusurile si se incorporeaza usor. Puneti inghetata la rece in castronase sau pahare si lasati-o cateva ore in congelator. bafta
Ia pliculete de inghetata si scrie pe plic sau fa-o tu cu crema de ciololata si frisca si toping de cicolata pe deasupra
O reteta simpla e asta:bati smantana cu zaharul pana se face frisca, apoi iei 4 oua.Bati albusurile pana se intaresc iar apoi le amesteci cu frisca mestecand incet, apoi adaugi si galbenusurile.Amesteci pana obti o crema omogena pe care o pui in congelator. Poti adauga mai mult zahar, dupa gust in timp ce amesteci.
Incearca, eu am facut-o si imi place!
Trebuie sa cumperi un praf special de inghetata, altfel nu-ti iese chiar daca respecti reteta din carte.
Inghetata cu ciocolata
Ingrediente:
- sase galbenusuri
- zahar 300 gr.
- un litru de lapte
- ciocolata 100 gr.
- vanilie
Modul de preparare:
Fierbeti laptele si vanilia, acoperiti oala si luati-o de pe foc. Separat, frecati galbenusurile si zaharul, adaugati ciocolata muiata cu o lingura de apa calduta si continuati sa frecati in acelasi sens. Apoi adaugati lapte, putin cate putin. Fara sa va opriti din a amesteca, puneti oala iar pe foc pana incepe sa fiarba. Cand incepe putin sa se umfle e timpul sa o luati de pe foc. O lasati putin sa se raceasca dupa care o bagati la frigider
Pentru alte sortimente de inghetata www.inghetata.net
funda ceva?:D:D:D
Lapte +ciocolata topita+amestecat+pus la inghetat=inghetata de ciocolata.
lapte+fucte+mixer+pus la inghetat= ingetata de fructe
Laptele o s-o faca mai cremosa dupa ce a inghetat.