Inghetata de lamaie:
- apa jumatate de L
- zahar jumatate de kg
- coaja de la o lamaie
- zeama de la trei lamai
Modul de preparare:
Puneti intr-o cratita jumatate de litru de apa cu jumatate de kg de zahar. Dupa ce se topeste complet zaharul puneti apa la fiert doua minute. Adaugati coaja de la o lamaie, acoperiti cu un capac si lasati asa o jumatate de ora. Adaugati zeama de la trei lamai, treceti compozitia printr-un tifon, turnati-o in sorbetiera si puneti-o in congelator.
inghetata de vanilie:
patru galbenusuri
- lapte 250ml
- frisca 250g
- zahar 150g
- vanilie
Modul de preparare:
Frecati galbenusurile cu zaharul, turnati putin cate putin laptele clocotit cu vanilia, amestecind bine. Dupa ce ati turnat tot laptele iar compozitia s-a racit, adaugati frisca batuta. Turnati compozitia in forma dorita si bagati-o la congelator pentru cateva ore. Inainte de servire puteti sa ornati inghetata cu frisca.
Uite cum poti face inghetata de cacao :Ingrediente:
- zahar 150g
- doua linguri cu faina
- doua linguri de cacao
- apa 250ml
- patru oua
- patru linguri de zahar
Modul de preparare:
Se amesteca cele 150g de zahar, faina, cacao si apa la foc mic pana se face ca o ciulama, apoi se pune la rece. Intre timp se bat spuma albusurile de la patru oua cu patru linguri de zahar, Amestecati cele patru galbenusuri ramase in compozitia cu cacao, apoi adaugati albusurile si se incorporeaza usor. Puneti inghetata la rece in castronase sau pahare si lasati-o cateva ore in congelator.
Si uite aici si alte retete de inghetata:http://www.inghetata.net/ Sper ca te-am ajutat! Funda?
Buna seara! Ingrediente:
- sase galbenusuri
- zahar 300 gr.
- un litru de lapte
- ciocolata 100 gr.
- vanilie
Modul de preparare:
Fierbeti laptele si vanilia, acoperiti oala si luati-o de pe foc. Separat, frecati galbenusurile si zaharul, adaugati ciocolata muiata cu o lingura de apa calduta si continuati sa frecati in acelasi sens. Apoi adaugati lapte, putin cate putin. Fara sa va opriti din a amesteca, puneti oala iar pe foc pana incepe sa fiarba. Cand incepe putin sa se umfle e timpul sa o luati de pe foc. O lasati putin sa se raceasca dupa care o bagati la frigider.
Inghetata de piersici
Ingrediente:
- jumatate de kg de piersici (cat mai zemoase)
- patru lingurite de faina
- lapte jumatate de L
- zahar tos 150 gr.
- esenta de lamaie
- vanilie
Modul de preparare:
Puneti la fiert Intr-o cratita laptele, zaharul si faina (pe care o adaugati putin cate putin), si amestecati bine, pana devine o ciulama. Se baga la frigider.
Piersicile trebuie curatate de samburi si de coaja, dupa care se se paseaza cu mixerul. Dupa ce s-a racit crema, incorporati fructele pasate, vanilia si esenta de lamaie. Inghetata de piersici trebuie tinuta cateva ore la congelator inainte de a fi mancata. Mult succes
Inghetata de cacao:Ingrediente:
- zahar 150g
- doua linguri cu faina
- doua linguri de cacao
- apa 250ml
- patru oua
- patru linguri de zahar
Modul de preparare:
Se amesteca cele 150g de zahar, faina, cacao si apa la foc mic pana se face ca o ciulama, apoi se pune la rece. Intre timp se bat spuma albusurile de la patru oua cu patru linguri de zahar, Amestecati cele patru galbenusuri ramase in compozitia cu cacao, apoi adaugati albusurile si se incorporeaza usor. Puneti inghetata la rece in castronase sau pahare si lasati-o cateva ore in congelator.