Bună!
Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :
Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).
Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.
Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!
Sau poţi alege una din reţetele de la linkul :
http://www.retete-gustoase.ro/......search.php
http://retete-carmen.com/retete-prajituri/
http://www.bucataras.ro/......toase.html
http://www.caietulcuretete.com/
http://www.divahair.ro/culinar/retete/dulciuri-rapide-fara-coacere
http://www.secretulprajiturilor.ro/prajituri-simple/
http://www.retetepentrutine.ro/tag/prajituri-usoare.html
http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/tag/prajituri-simple
http://www.retete-bune.info/prajituri-simple-si-gustoase-k-12272.html
Toate cele bune.
Salam de biscuiti
500 g biscuiti obisnuiti
2 cani de zahar
1 cana de apa in functie de biscuiti, crocanti sau moi
5 linguri de cacao
un pachet de margarina
5 linguri de lapte praf
nuca
stafide
Mod de preparare
Se pune pe foc zaharul cu apa si se lasa pana se dizolva tot zaharul. Se adauga apoi pachetul de margarina, se lasa sa se topeasca, se toarna laptele praf in ploaie si se amesteca continuu cu telul.
Se adauga cacaoa, nucile zdrobite, stafidele, esenta de rom si biscuitii sfaramati.
Se ia de pe foc si se omogenizeaza compozitia.
Pe o hartie tip celofan, unsa cu putin unt sau ulei, se pune compozitia, si i se da forma unui salam. Se presara deasupra praf de biscuiti, se ruleaza si se inoada capetele. Se lasa sa se intareasca.
Pofta buna!
Buna,
nu ai specificat ce fel de retete cauti.
Uite cateva retete dulci
_Fantezii din foietaj cu gem de caise
http://preparatedevis.blogspot.com/......caise.html
_Gogosi umplute cu gem sau ciocolata
http://preparatedevis.blogspot.com/2013/07/gogosi-umplute-cu-gem.html
_Lapte de pasare
http://preparatedevis.blogspot.com/2013/10/lapte-de-pasare.html
_Paste cu nuca si zahar
http://preparatedevis.blogspot.com/2013/11/paste-cu-nuca-si-zahar.html
_Salata de fructe
http://preparatedevis.blogspot.com/......1-mar.html
_Nalangate sau gogosi dobrogene
http://preparatedevis.blogspot.com/......ogene.html
Ingrediente:
4 oua intregi
12 linguri zahar
12 linguri ulei
1 lingurita bicarbonat
faina cat cuprine
Preparare:
Intr-un castron se pun ouale cu zaharul si se freaca pana se albesc putin, se adauga uleiul pe rand, bicarbonat, si faina.
Aluatul nu trebuie sa fie prea tare.
Se imparte in doua.
Se intinde o foaie, se pune in tava, se inteapa din loc in loc cu furculita, se pune marul ras, indulcit dupa preferinta, scortisoara, iar peste mar se pune a doua foaie de aLuat care se inteapa si ea.
Se da la cuptor la 180-200 grade si in 15-20 min depinde de cuptorul fiecaruia. Pofta buna.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Ovidiu36 întreabă:
Monique27 întreabă:
CreamCaramel96 întreabă: