Pai dc nu inventezi una?
Uite una,, inventata'' de mine nu pot zice ca de fapt e o combinatie de mai multe prajituri, dar finalul este cu adevarat delicios.
Ingrediente: Pntr o tava ai nevoie de 300g piscoturi sau biscuiti simpli patrati (comunisti )
Plic de la Dr Otkeor de crema de ce vrei tu sau budinca.
Fructe de care doresti tu eu folosesc de obicei portocale, kiwi, ananas si ceva din compot, ori visine ori struguri, ce gasesc in casa.
Si 100 g finnetty cel mult, depinde de cantitatea de fructe.
Si zeama de compot, sau depinde in ce vrei sa inmoi piscoturile sau biscuitii.
Inmoi biscuitii sau piscoturile dar nu ft mult sa se rupa nici prea putin, ii asezi in tava. Desu[ra toni o jumatate din cantitatea de budinca / crema racita. Sau torni mai putin, dupa ochi vezi si tu. Yrmatorul strat tot de piscoturi dar vezi sa fie asezati uniform sa nu ai surprize la taiat. Tai fructele cubulete, si nu le storci de zeama, si le amesteci cu finetty cata vrei tu ca sa lege fructele, apoi aceasta compozitie o pui iarasi peste piscoturi. Iar un strat de piscoturi si ultimul (eu asa pun) strat de budinca. Si rad ciocolata si presar alune. Acuma faci cum vrei, e ft gustoasa. Asta o mananca si prietenul meu, care e pretentios. Daca ai chef timp si bani, poti folosi 2 feluri de budinca, si iti garantez ca e super gustoasa. O dai la frigider, circa 4 ore. Se taie bagand cutitul in apa sau lapte. Pofta buna. Sper ca te'am ajutat! pup, paa
Avem nevoie de:
- 400g de piscoturi
- un borcanel de gem acrisor (300g)
- 4 mere rosii mari
- 1 litru de lapte
- 5 oua
- 2 esente de vanilie
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 200g de zahar
- unt pentru uns tava
- 2-3 linguri de pesmet
Se tapeteaza tava cu unt si cu pesmet, se aseaza primul strat de piscoturi, cate doua, unul langa altul lasand putin spatiu pana la margini. Apoi ungem piscoturile cu gem, punem deasupra merele taiate bucatele si al doilea strat de piscoturi.
Separat punem la fiert litrul de lapte in care adaugam esentele de vanilie si zaharul vanilat. Se separa albusurile de galbenuse, galbenusele se freaca cu 150g de zahar, apoi putin cate putin se adauga lapte in ele pana se subtiaza si intr-un final turnam galbenusele in lapte (ca si pentru lapte de pasare). Tot litrul de lapte dres cu galbenuse si vanilie se toarna in tava, peste piscoturi. Se da la cuptor cca 20 de minute, si nu va faceti griji daca vi se pare ca laptele e prea mult. o sa fie absorbit de piscoturi.
Dupa cele 20 de minute scoatem prajitura de la cuptor, punem peste ea bezeaua, respectiv albusele batute spuma cu 50g de zahar si mai dam la cuptor inca 10 minute pana se rumeneste bezeaua.
Cam asta e, obtinem o prajitura foarte buna, foarte moale si pufoasa si mai ales foarte aromata. Pofta mare!
Sau poate asta ca e mai simpla:
Prajitura rapida cu piscoturi:
Ingrediente:
21 piscoturi
1 crema de ciocolata,, Dr. Oetker
250ml lapte
2-3 linguri de zahar
1 lingura cacao+1 lingurita ness
cafea pentru muiat piscoturile
ciocolata menaj 100-150 gr
Mod de preparare: Se prepara crema dupa instructiunile de pe plic+1 lingura de cacao+1 lingurita de ness.
Se tapeteaza o forma cu folie, se adauga ciocolata rasa, un strat de piscoturi date prin cafea, un strat de crema de ciocolata, inca unul de piscoturi, altul de crema si se termina cu stratul de piscoturi.Se lasa la rece si cand se rastoarna pe platou, va fi cu ciocolata razuita de-asupra gata-ornata.
Pai dc nu inventezi una ?
Uite una ,, inventata'' de mine nu pot zice ca de fapt e o combinatie de mai multe prajituri, dar finalul este cu adevarat delicios.
Ingrediente: Pntr o tava ai nevoie de 300g piscoturi sau biscuiti simpli patrati (comunisti )
Plic de la Dr Otkeor de crema de ce vrei tu sau budinca.
Fructe de care doresti tu eu folosesc deobicei portocale, kiwi, ananas si ceva din compot, ori visine ori struguri, ce gasesc in casa.
Si 100 g finnetty cel mult , depinde de cantitatea de fructe.
Si zeama de compot, sau depinde in ce vrei sa inmoi piscoturile sau biscuitii.
Inmoi biscuitii sau piscoturile dar nu ft mult sa se rupa nici prea putin, ii asezi in tava. Desu[ra toni o jumatate din cantitatea de budinca / crema racita. Sau torni mai putin, dupa ochi vezi si tu. Yrmatorul strat tot de piscoturi dar vezi sa fie asezati uniform sa nu ai surprize la taiat. Tai fructele cubulete, si nu le storci de zeama, si le amesteci cu finetty cata vrei tu ca sa lege fructele , apoi aceasta compozitie o pui iarasi peste piscoturi. Iar un strat de piscoturi si ultimul (eu asa pun) strat de budinca. Si rad ciocolata si presar alune. Acuma faci cum vrei, e ft gustoasa. Asta o mananca si prietenul meu, care e pretentios. Daca ai chef timp si bani, poti folosi 2 feluri de budinca, si iti garantez ca e super gustoasa. O dai la frigider, circa 4 ore. Se taie bagand cutitul in apa sau lapte. Pofta buna. Sper ca te'am ajutat! pup, paa
anonim_4396 întreabă: