Buna ziua!
SHAORMA
Ingrediente:
1 piept de pui
3-4 cartofi
2-3 castraveti murati
1 gogosar murat
paine libaneza
maioneza
smantana sau iaurt
ketchup dulce
2-3 catei mari de usturoi
cimbru
piper
sare.
Se curata cartofii, se taie "pai" si se prajesc. Se pune pieptul de pui (dat cu putin piper, putin ulei si mult cimbru) pe gratarul bine incins.
Intre timp, pana se prajesc cartofii si pana se rumeneste pieptul de pui, faceti SOSUL:
se amesteca, intr-un castron, 6 linguri maioneza cu 2-3 linguri smantana sau iaurt si 2-3 catei usturoi zdrobiti si putina sare (daca mai e nevoie). Taiati castravetii murati si gogosarul in feliute subtiri. Dupa ce pieptul de pui este gata, lasati-l 5 minute sa se raceasca si apoi sarati-l si taiati-l in feliute mici.
Intr-o tigaie bine incinsa, sau chiar pe gratarul pe care ati fript pieptul de pui, se pune painea libaneza (desfacuta in doua) sa se incinga 1 minut. Dupa un minut sau doua, se scoate din tigaie (sau de pe gratar), se unge cu cu 2 linguri de sos, se pun bucatele cat mai multe de carne de pui, peste carne se pun apoi cartofi prajiti (cat de multi vreti) deasupra adaugati ketchup, putin piper si la sfarsit feliutele de castraveti si gogosari murati.
Se ruleaza ca pe o clatita.
La revedere!
As mai adauga ceva pentru a iesi o shaworma autentica. Fasia subtire de piept de pui se condimenteaza fata spate, apoi se pune alta peste, si alta peste, si iar alta si asa mai departe. Se acopera bine cu folie se lasa putin la frigider ca atunci cand scoti folia sa ramana lipite intre ele. Apoi o pui pe gratar si dupa aceea cand tai, tai exact la la shaormerie (ei fac asta pe grill-ul vertical). Ideea e ca practic carnea e condimentata si in interior (fiind facuta din mai multe straturi de pui nu o bucata imensa spre exemplu). De aceea e asa gustoasa carnea.
CrazyPittica întreabă:
Mishulet întreabă:
LisaJulie întreabă: