Desert rapid
Timp de preparare:
20 minute (complexitate ridicata)
Ingrediente:
Pentru 4 portii avem nevoie de:
4 mere,
zeama de la o lamaie,
un plic zahar vanilat,
o jumatate lingurita de scortisoara,
150 gr stafide,
topping de ciocolata,
100 gr zahar,
o cana nuci macinate,
frisca.
Cantitatile se dubleaza in functie de numarul persoane.
Mod de preparare:
Se curata cateva mere, se scobesc, dupa care se pun la fiert pentru 2-3 minute intr-un amestec de apa, zahar, zeama de lamaie, vanilie si scortisoara.
Separat se face un amestec din topping de ciocolata, nuci macinate si stafide. Se scot merele din apa, se lasa la scurs cateva minute, dupa care se vor umple cu amestecul de mai sus apoi se lasa pentru 2-3 ore la frigider.
Se orneaza cu frisca si se pot servi.
Desert rapid cu visine
Timp de preparare:
5 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
cateva vişine
zahăr
scorţişoară
esenţe (după preferinţă eu am folosit esenţă de rom şi de migdale)
1-2 frunze de busuioc
Mod de preparare:
Vişinele se spală şi li se scot sâmburii. Se pun într-un bol şi se presară deasupra zahăr şi scorţişoară; se amestecă uşor şi se adaugă şi esenţele. Frunzele de busuioc se toacă mărunt şi se adaugă şi ele în bol. Se lasă totul să stea puţin (se pot pune la frigider) pentru ca aromele să pătrundă în vişine şi acestea să lase zeamă, apoi se servesc simple sau cu frişcă.
Tiramisu
Ingrediente:
400 grame piscoturi savoiardi
200-250 grame mascarpone
200 grame smantana grasa
5 cescute de cafea tare
amidon alimentar approx 20 grame
4 oua
200 grame zahar
cacao
Mod de preparare:
Se amesteca cele 4 galbenusuri cu zaharul pana se deschid la culoare dupa care se adauga mascarpone si se amesteca incet pentru a se omogeniza, in continuare smantana se incorporeaza. Se adauga albusurile batute spuma impreuna cu o lingura de zahar. Albusurile se adauga putin cate putin si se introduc in cealalta compozitie realizata, se mesteca usor, la sfarsit se adauga cele 20 grame amidon alimentar.
Se pune compozitia la frigider pentru approx 15-20 minute.
Se inmoaie jumatate din piscoturi in cafea si se aseaza pe o tava, se pune jumatate din cantitatea de crema peste, se aseaza cealalta jumatate de piscoturi peste crema si inca un strat final se aseaza peste ele.
Prajitura tiramisu se introduce la frigider pestru cel putin 6-7 ore.
Dupa acest timp se pudreaza cu cacao in abundenta pentru decor.
Bună, @SauvageCatacombes!
Când dai copy & paste la un pasaj/răspuns luat de pe alt site TREBUIE să INDICI şi pagina/linkul de unde l-ai copiat!
În caz contrar ÎNCALCI Regulamentul TPU!
Pe viitor, te rog să indici ŞI sursa de copy & paste.
De data asta, am s-o fac eu în locul tău!
SURSA de copy & paste a răspunsului dat de @SauvageCatacombes este :
Desert rapid - http://www.gustos.ro/......pid-2.html
Desert rapid cu visine - http://www.gustos.ro/retete-culinare/desert-rapid-cu-visine.html
Tiramisu - http://bucataria-lui-vlad.blogspot.ro/2010/01/tiramisu.html
"Obligatiile utilizatorului
...
Utilizatorul se obliga:
a) sa nu incarce, posteze, difuzeze sau transmita orice continut pentru care nu are dreptul legal de transmitere sau difuzare in orice conditii, sub orice sistem juridic, romanesc sau strain sau determinate de relatii contractuale sau de incredere cum sunt informatiile confidentiale, cele aflate sub incidenta drepturilor intelectuale, aflate sau dezvaluite ca parte a relatiilor de serviciu sau aflate sub incidenta acordurilor de confidentialitate);
b) sa nu publice material cu drept de autor, daca nu este el insusi autorul sau daca nu are permisiunea autorului de a publica materialul respectiv;..."
SURSA - Regulamentul TPU : http://www.tpu.ro/termeni-si-conditii
Având în vedere aceste prevederi din Regulament, atunci când dai copy & paste la un pasaj luat de pe alt site TREBUIE să INDICI şi pagina/linkul de unde l-ai copiat!
De asemenea, trebuie să ai în vedere şi :
"41. Ce este interzis pe TPU.ro?
...
Fiindca aceste aspecte nu sunt mereu intelese la fel de toata lumea, iata ce nu permitem noi pe TPU.ro:
- la nivelul postarilor, se considera ca nepermis tot ce este pasibil de respingere:
...
- postarile care incalca drepturile de autor, oferind informatie preluata din alte surse, fara precizarea acestor surse... "
SURSA : http://www.tpu.ro/intrebari-frecvente#41
Mă aşteptam ca, de atâta timp, de când "activezi" pe site, să cunoşti şi să respecţi Regulamentul - FĂRĂ supărare!
Pentru alte detalii despre "regulile" de pe acest site CITEŞTE Regulamentul şi "Întrebări Frecvente" la linkul :
http://www.tpu.ro/termeni-si-conditii
http://www.tpu.ro/intrebari-frecvente
Toate cele bune.
Bună!
Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone )!
Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).
Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.
Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!
Sau poţi vedea mai multe reţete ( şi îţi alegi ce-ţi place de ) la linkul :
http://www.retetecalamama.ro/tag/prajitura-fara-coacere
http://www.divahair.ro/culinar/retete/dulciuri-rapide-fara-coacere
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-fara-coacere/
http://retzetar.wordpress.com/category/desert/deserturi-fara-coacere/
Toate cele bune.
Buna ceva usor:nume-igluu iei un bol rotun, tai mai multe feli de rulada le asezi pe tot castron frumos iar apoi pui inghetata multa deasupra, il lasi la frigider api il scoti si este ca un tort de inghetata! pofta buna!
Foarte buna idee! Mersi
Bomboane raffaelo
se fac usor si repede si sunt delicioase
iti trebuie
Ingrediente prajitura
•200 g unt sau margarina
•200 g zahar pudra
•200 g lapte praf
•150 g nuca de cocos pentru compozitie
•50 g nuca de cocos pentru decor
•alune sau fistic
Mod de preparare reteta
Se amesteca toate aceste ingrediente, se adauga aluna sau fistic in interior si se formeaza bilute care se dau prin nuca de cocos.se da la rece pentru cateva ore
funda?