Uite aici:
http://gospodini.blogspot.com/2007/11/shaorma.html
sa stii ca este mult mai sanatos sa mananci shaorme facute de tine pentru ca stii ce ai pus acolo.cand o iei de la magazin cine stie ce ti-a pus ala in shaorma?
bafta!
Daca vrei tu sa le prepari,reteta ti-a dat-o @annete, dar e mai simplu sa cumperi lipiile din magazin, nici nu stai asa mult in bucatarie si ies si mai bine.
Http://gospodini.blogspot.com/2007/11/shaorma.html
www.papabun.com/retete-cu-pui/reteta-shaorma-de-pui/
www.gustos.ro › Retete culinare
gourmandine.ro/retete-aperitive/shaorma/
www.retete-gustoase.ro/retete-shaorma
Un site foare bun cu 35 retete pentru shaorma:
www.petitchef.ro/tags/retete/shaorma
Sper ca te-am ajutat.
Funda?
Pentru lipi ai nevoie de :
-500 g faina
-200 ml apa calduta
-un plic de drojdie uscata
-o lingurita sare
-o lingurita zahar
Mod de preparare lipie :
In apa calduta se amesteca zaharul, sarea si drojdia, pana cand se omogenizeaza. Apoi inglobam si faina, in ploaie. Se framanta un aluat suplu si elastic, care se lasa la crescut 30 de min la caldurica. Din acest aluat rupem cate o biluta, pe care o intindem bine pe o planseta cu faina, cat de subtire cu putinta. Lipiile se coc in tava de teflon, fara pic de ulei sau grasime. Se coc pe ambele parti, insa aveti grija ca se fac repede si se poate sa le ardeti (cum am facut eu cu prima :p). Din aluat se obtin ca 9-10 lipii.
Pentru continut ai nevoie de :
- pulpe de pui dezosate (cantitatea difera in functie de cati haple sunt la masa
- cartofi
- varza alba proaspata
- castraveviori murati
- maioneza
- ketchup
Mod de preparare continut :
Pulpele se condimenteaza bine si se fac la gratar, apoi se taie in bucatele. Cartofii se prajesc in ulei (tipicii cartofi prajiti), varza se toaca si se amesteca cu maracr si o lingurita de suc de lamie si sare, castraveciorii murati se taie felii subtiri. Maioneza si ketchupul...se cumpara, pentru ca nu am avut oua in acasa si nici nu am gasit la maga
In fiecare lipie punem carnita, peste cartofii prajiti si sub forma asta se baga la microunde 1 min. Apoi peste punem un linguroi de maioneza, castravetii, varza, ketchupul si rulam shaorma. Daca se zbate, o impobilizam cu folie de aluminiu !
Pofta buna!
JockerStoica întreabă: