Cele mai bune sunt cu ciocolata,
Ingrediente:
ou
2 bucati
zahar pudra
1 lingura
zahar
3 lingurite
faina
150 g
lapte
300 ml
Ce trebuie sa cumpar?
Preparare:
Mai intai se pregateste compozitia, amestecand ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si sarea intr-un castron. Se bat cu telul sau cu mixerul de bucatarie, adaugand din cand in cand cate putina faina pana cand se omogenizeaza;
In tigaia de teflon sau in tigaia speciala pentru clatite se incinge putin ulei, atat cat sa acopere toata suprafata tigaii. Se scurge uleiul intr-o cescuta si se toarna cate un polonic din compozitia pentru clatite. Se roteste tigaia astfel incat compozitia sa acopere intreg fundul tigaii de teflon si se lasa pe aragaz pana cand se rumeneste pe o parte. Clatita trebuie intoarsa de pe o parte pe cealalta prin aruncare in aer si prindere inapoi in tigaie, dar pe partea cealalta. Daca nu aveti curaj, se desprinde usor clatita de tigaie cu un cutit si se intoarce cu grija pe partea cealalta;
Se continua operatiunea pana cand se termina compozitia;
Acum incepe partea placuta a prepararii clatitelor, se pregateste umplutura din crema de ciocolata Finetti. Se umple fiecare clatita cu crema de ciocolata, se impacheteaza dupa preferinta si se aseaza pe un platou intins. Deasupra se presara putin zahar pudra sau o ploaie de ciocolata.
Da uite aici :
Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
3 oua
500 g faina
dulceata, gem, peltea, marmelada pentru umplut
20 ml ulei
un varf de cutit de sare
Mod de preparare: Preparati un aluat ca o smantana mai subtire din oua, faina, sare, 2-3 linguri ulei si apa intr-un blender sau amestecati ingredientele intr-un castron cu un tel sub forma de para sau cu mixerul.
Puneti la incins tigaia antiaderenta unsa cu o lingurita de ulei (puteti folosi o pensula de patiserie). Cand fac clatite folosesc 2-3 tigai deodata, pentru a nu avea timpi morti. Dupa ce s-a incins tigaia puneti cam 1/2 de polonic de compozitie, miscand tigaia in asa fel incat sa se intinda bine clatita pe toata suprafata. Dupa aproximativ 2 minute intoarceti pe rand clatitele pe cealalta parte. Procedati la fel si cu celelalte tigai, pana se termina compozitia.
Puneti pe fiecare clatita cate 2-3 lingurite de dulceata, intindeti-o pe 2/3 din suprafata si rulati dinspre partea cu umplutura. Puneti clatita pe un platou si procedati la fel pana le umpleti pe toate. Puteti folosi mai multe feluri de umplutura, de visine, caise, capsuni, gutui, etc.
Pofta buna.
O reteta buna de post da iese mai buna decat cea normala
200g faina,
un pic praf de copt,
2 linguri zahar
sare
1, 5 l sifon.
Sau clatite normale
2 oua
lapte
faine
praf copt
sahar, putina sare
sifon/ apa minerale
putina esenta de rom
putin ulei
si cam atat
sper sa iti iasa super buna
deci pofta buna!
eu le fac asa:
iau 4 oua, 600g faina, 700ml lapte(poti folosi si apa), 2 pliculete de zahar vanilat(daca ai), putina sare...
apoi intr-o oala pui cele 4 oua, le bati, pui zaharul vanilat, laptele peste, si apoi faina si amesteci cu telul...
iei tigaia, pui in ea putintel ulei, lasi sa se incinga putin iar apoi pui cu un polonic in tigaie...lasi sa se faca putin pe partea de jos, o intorci, astepti sa se faca si pe partea cealalta si gata
eu am incercat si am pus cacao atunci cand le-am preparat in oala si ieseau maro dar au fost bune.am pus fineti pe ele si am facut o crema de vanilie si am pus si de aia pe ele...mi-am - mi-am a fost bunnnn:X
Ciubotaru28Mirela întreabă:
anonim_4396 întreabă: