Pentru a face clatite de post, ai nevoie de urmatoarele ingrediente : faina, apa minerala sau sifon, zahar, putina sare si praf de copt. Amesteci ingredientele de mai sus, pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Se coc intr-o tigaie de teflon unsa cu putin ulei ( in lipsa oului, cu tava neunsa, se prind ). Dupa fiece clatita se unge tava cu ulei si la coacere se desprind marginile foii cu o spatula de lemn. Ptr ca nu avem in compozitie ou, face ca acest aluat sa se prinda, de aceea clatita se face mai groasa si ne face sa ne folosim de spatula, la margini; se ung cu dulceata, gem, ciocolata, branza dulce amestecata cu stafide si zahar, sau urda cu marar, spanac deja pregatit sau cu ceapa rumenita, cu miere, sau orice crezi ca iti va face placere. pofta buna, lucien.
Eu fac niște clătite de post grozave astfel: amestec cu telul următoarele ingrediente: făină, apă minerală, un vârf de cuţit sare, coajă de lămâie rasă. Încearcă numai şi ai să vezi!
Apa minerala, faina, un praf de sare si putin ulei. Uleiul se pune intrucat nu se folosesc oua, si atunci aluatul nu se lipeste de tigaie.
Apa carbogazoasa in loc de lapte, fara ou, niste faina, bicarbonat si zahar vanilat (daca place la tine).
Pofta buna!
Faina, apa minerala foarte acidulata, ulei, zahar, sare.
Este aproape identica cu cele care nu sunt de post doar ca fara ou.Si iti sugerez sa le faci mai groase pentru ca lipsa oului poate face ca aluatul sa se rupa.
anonim_4396 întreabă: