Draga mea cel mai usor cumperi foi de aluat frantuzex din comert (eu folosec din cel bulgaresc Bella sau romanesc Morarita), ung cu galbenus de ou, rad cascaval peste sau pun susan, tai fasi si pun la cuptorul incins la 200 C cca 20 min. Simplu sigur si eficient daca vrei reteta clasica uita-te pe gustos la http://www.gustos.ro/retete-culinare/aluaturi/saratele.html
Mai, eu folosesc o reteta simpla: cantitati egale de branza sarata rasa, faina si margarina. Ies foarte bune...presupun...pentru ca dispar in mod misterios imediat ce le scot din tava.
Poate gasesti aici acea reteta: http://www.retete-gustoase.ro/retete-saratele%2Bcu%2Bbranza.
600g faina, 300/350g branza sarata(rasa), 1 ou intreg, 2linguri pline de untura sau margarina topita is tot atata ulei(1 cescuta), sare dupa gust, smantana 200/250, drojdie jumate de cubulet dizolvata in lapte ca pentru gogosi, mai putin de jumatate de lingurita amoniac dizolvat in putin lapte, se amesteca toate, se face o coca, se intinde ca foaia de teitei dar mai groasa 2/3cm se unge foaia cu un ou batut si se taie fasii an functie de lungimea dorita iar deasupra se mai rade branza cu cat sunt mai groase cu atat mai fragede, laptele se adauga cat sa poti face aluatul.va doresc pofta buna
anonim_4396 întreabă: