3 kg visine
1, 5 kg zahar
1 plic conservant
Visinele se spala, li se rup coditele si se lasa apoi la scurs.
Se scot samburii cu dispozitivul special.
Visinele se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si se invarte bine sa se topeasca zaharul.
Se lasa asa de azi pe maine, invartindu-se din cand in cand.
A doua zi se adauga la compotitie un pliculet de conservant. Visinele de preseaza putin in borcane, se acopera cu sirop si se pun capacele.Siropul ramas se pune in sticle capsate. Visinele si siropul se pun apoi direct in camara.
Poti sa faci visine confiate. Pastrate in acest fel, le poti adauga la diferite preparate dulci (creme, prajituri)
Pentru 1 kg visine (curatate de simburi) ai nevoie de 1 kg de zahar si o lamaie.
Visinele (intregi sau jumatati) se pun impreuna cu zaharul si zeama de lamaie intr-o cratita. Se amesteca usor, pentru ca fructele sa nu se zdrobeasca. Se lasa sa stea cateva ore (zaharul se va topi), apoi se pun in cuptorul de la aragaz si se fierb pana cand fructele plutesc in sirop (va arata ca o dulceata mai subtire). Compozitia rezultata se pune in borcane ce se inchid ermetic.
Da. La 3 kg visine, adaugi 1kg zahar si 10 aspirine pisate. (Visineile fara samburi). Lasi de sara pana dimineata, asezi in borcane sa fie acoperite cu siropul lasat. Acoperi cu celofan s pastrezi la frigider sau in beci. Se pastreaza mai bine decat la congelator.
littlesunshine întreabă:
LisaJulie întreabă: