Prostii, te-ai obisnuit cu timpeniile pline de zahar din comert si acuma ti se par groaznice niste chestii sanatoase si naturale. Sugestia mea - combina-le cu merisoare si stafide cind le faci cu lapte. Poti adauga si niste pudra de roscove. O sa vezi ca e alta viata asa.
Eu folosesc fulgi de ovaz,deci ar fi cam aceeasi treaba.
In laptele care fierbe,pun cateva linguri de ovaz(secara),cu un praf de sare si las sa dea cateva clocote( fii atent/a ca se umfla ca orezul). Apoi pun ori stafide(spalate bine),ori curmale,smochine taiate cubulete,scortisoara pudra(sau baton,pe care il pun cand fierbe laptele). Merge si cu iaurt, dar sa lasi fulgii sa se moaie in iaurt, ori cu fructe uscate, ori crude, tot taiate cubulete.Mai poti pune diverse seminte:de floarea soarelui,de bostan,alune,fistic,nuci. Daca vrei sa fie mai dulce, pune putina miere, dat, doar atunci cand mananci terciul(asa se cheama).
Mai poti face turtite(paine), daca macini secara.Reteta ca la paine normala.Sau prajiturele, tot din faina de secara(dar nu cu zahar).
Incearca sa ii mananci cu iaurt cu fructe, nu sunt asa rai apoi
Iar daca vrei intra si pe Www.GustulCopilariei.ro/Retete-Culinare.php si poate le zici si prietenilor tau de aceasta pagina