Bună!
Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone )!
Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).
Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.
Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!
Pentru a evita coacerea/cuptorul se poate folosi : blat ( gata făcut, cumpărat din magazin ), biscuiţii, pişcoturile, creme care se prepară "la rece" ( din magazin, sau făcute acasă ),...
Vezi diverse alte reţete de prăjituri ( fără coacere ) la linkul :
http://www.retetecalamama.ro/tag/prajitura-fara-coacere
http://www.divahair.ro/culinar/retete/dulciuri-rapide-fara-coacere
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-fara-coacere/
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-fara-coacere/
http://www.retetekulinare.ro/prajituri/prajitura-rapida/
http://cooking-can-be-fun.blogspot.ro/......acere.html
http://www.secretulprajiturilor.ro/......p1977.html
http://www.teoskitchen.ro/2009/12/cheesecake-fara-coacere.html
http://biancams76.blogspot.ro/2010/03/prajitura-cu-mere-fara-coacere.html
http://delly.garbo.ro/......acere.html
http://www.reteteculinare.ro/......cere-6402/
http://www.bucataras.ro/......34164.html
retete+pr%C4%83jituri+f%C4%83r%C4%83+coacere&hl=ro&tbo=d&psj=1&ei=odPeUOOzG4XMswa3pIFY&start=10&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=beb38719df218c0&bpcl=40096503&biw=1024&bih=612">retete+pr%C4%83jituri+f%C4%83r%C4%83+coacere&hl=ro&tbo=d&psj=1&ei=odPeUOOzG4XMswa3pIFY&start=10&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=beb38719df218c0&bpcl=40096503&biw=1024&bih=612">http://www.google.ro/......http?/
Toate cele bune.
Bună!
TARTĂ CU BRÂNZĂ, FRUCTE ŞI BEZEA
Ingrediente:
Crusta:
250 de grame de biscuiţi
50 de grame de unt topit
Crema:
4 gălbenuşuri
160 de grame de zahăr
2 plicuri de zahăr vanilat
3 linguri cu vârf de amidon alimentar (Dr. Oetker)
450 ml. de lapte
1 lingură rasă de gelatină granulată
250 de grame de brânză de vaci proaspătă, bine stoarsă
fructe proaspete sau din compot
Bezea:
4 albuşuri
4 linguri de zahăr
Cantăriţi biscuiţii şi topiţi untul.
Biscuiţii se sfărâmă bine şi deasupra lor se toarnă untul topit.
Se frământă biscuiţii cu untul, obţinând un fel de "aluat".
Acest "aluat" se mulează într-o formă de tort cu inel detaşabil, acoperind fundul şi urcând cam 2-3 cm şi pe pereţi, presând foarte bini.
Se dă forma la rece, 30 de minute.
Crema:
gelatina se pune la hidratat, cu 2-3 linguri de apă, se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugă amidonul, omogenizându-se totul, laptele se înfierbântă, apoi se toarnă încet peste compoziţia de gălbenuşuri, amestecând continuu, vasul se transferă pe foc mic şi se fierbe amestecând într-una, până când se îngroaşă bine, apoi se trage de pe foc, se adaugă imediat brânza de vaci, în crema fierbinte, şi se mixează totul,
în crema caldă se adaugă gelatina hidratată şi se amestecă până la dizolvarea completă.
Deasupra blatului de biscuiti, deja intarit, se aseaza fructele.
Deasupra fructelor se toarna crema semifluida si se da imediat la rece.
Albusurile de bat spuma tare, se adauga zaharul si se continua baterea pana se formeaza o bezea ferma iar granulele de zahar s-au topit complet. Se adauga lingura cu lingura bezeaua deasupra cremei, aranjandu-se "ciocuri".
Se da prajitura la frigider pentru 3 ore, apoi se indeparteaza inelul detasabil si se poate servi.
Te pup!
Ciao. În afară de celelate idei permite-mi să-ţi dau şi eu câteva. Direct pe site sunt fotografiate pas cu pas. :http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/12/raffaello.html
http://reteteindraznete.blogspot.ro/......or-80.html
http://reteteindraznete.blogspot.ro/2013/02/tiramisu.html
Baftă.
Bomboane raffaello:
http://www.laurasava.ro/2009/01/28/bomboane-raffaello/#.UUC7eNaSJFs
Salam de biscuitii:
http://www.e-retete.ro/retete/salam-de-biscuiti
Tiramisu:
4 oua, un pachet de piscoturi (Savoiardi), 2 cutii Mascarpone, 2 pliculete zahar vanilinat, 100 gr zahar, cafea, lichior (sau coniac)si cacao. Cafeaua o faci prima. Pui 3 cani de apa in ibric si o faci cat vrei tu de tare. Eu am folosit cafea Lavazza (ca e mai tare la gust) dar poti folosi fix ce cafea vrei. Deci cum am spus faci cafeaua si o lasi la racit (trebuie sa fie rece cand o vei folosi). Apoi separi galbenusurile de albusuri (le pui in castroane separate, castroane cu gat inalt sa poti sa mixezi). Si peste galbenusuri pui cam 80 gr de zahar (din cele 100 de gr), mixezi bine bine, apoi pui cele 2 pliculete de zahar vanilinat si iar mixezi bine bine, iar apoi adaugi mascarpone (nu pune toata cutia deodata, pune putin cate putin sa mixezi mai bine si crema sa fie mai consistenta). Dupa ce ai terminat cu crema aceasta, te apuci de albusuri. Le mixezi bine de tot pana se face spuma, iar apoi adaugi din zaharul care ti-a ramas(20 de gr). Apoi trebuie sa incorporezi cremele. Tot la fel, putin cate putin iei din crema de albusuri si adaugi peste cealalta, mixezi..pana se incorporeaza. Crema e gata! Apoi iei cafeaua (rece) si o torni intr-un vas adanc si peste ea torni putin lichior (sau coniac, dupa gust). Pregateste-ti o tava (de care ai in casa, sau de marime medie) si incepe prin a aranja piscoturile. Iei cate un piscot, il dai repede prin lichidul format din cafea si lichior si il asezi pe tava. Sa nu inmoi prea mult piscoturile ca nu o sa mai fie buna prajitura! Si faci operatia asta pana termini cu primul strat de piscoturi. Apoi adaugi crema intr-un strat destul de generos, apoi iar piscoturi si iar crema. Si pe deasupra cerne muult cacao!
Ingrediente: (pentru o tava mica de 20x26 cm
300 de grame de zahar
150 de ml. de apa
150 de grame de nuci fin macinate
150 de grame de unt
1 lingura de cacao
1 lingura de esenta de vanilie
100 de grame de ciocolata cu lapte
2 linguri de smantana pentru frisca
1 lingura de ulei
~250 de grame de biscuti macinati, sau 150 de grame de margini (resturi) de prajituri diverse si in completare biscuiti macinati; cantitatea de biscuiti macinati necesara difera in functie de calitatea aceastora (mai uscati, mai grasi etc.) si de folosirea sau nu a resturilor de prajitura (care contin crema)
Preparare: Cu toate ca v-am obisnuit cu prezentarea in imagini a retetelor, credeti-ma, aceasta prajitura va va reusi si fara acest ajutor suplimentar, prea e usor de facut.
1. Asadar, pentru inceput, intr-o cratita se pun pe foc zaharul si apa. Dupa ce incepe sa clocoteasca se lasa sa fiarba cam 4-5 minute, cat sa se lege siropul.
2. Se adauga nucile macinate si se amesteca in continuare pe foc aproximativ 1 minut.
3. Se trage cratita de pe foc, se adauga biscuitii macinati (impreuna cu resturile de prajitura fin macinate, daca folositi) si se amesteca bine.
4. Se adauga untul si esenta de vanilie si se amesteca in compozitie pana cand se topeste untul complet.
5. Se imparte compozitia obtinuta in doua parti, iar una dintre ele se amesteca omogen cu 1 lingura de cacao. Trebuie sa obtineti un "aluat" nelipicios si usor de modelat.
6. Se preseaza compozitia deschisa la culoare, calduta inca, intr-un strat uniform, intr-o tava captusita cu folie alimentara(tava sa nu fie mai mare de 20×26 cm., daca se foloseste o tava si mai mica de atat, prajitura iese mai inalta).
7. Imediat se preseaza deasupra compozitia cu cacao, netezind-o bine (cel mai la indemana e cu degetele unse usor cu ulei).
8. Se da prajitura la frigider pentru o ora, timp in care se va intari bine, apoi se rastoarna, se indeparteaza folia si se glazureaza pe suprafata cu glazura obtinuta topind pe aburi ciocolata cu 2 linguri de smantana pentru frisca si cu 1 lingura de ulei.
9. Dupa ce se intareste glazura, se taie in bucati potrivite cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte.
Aceasta prajitura "Baiadera" suporta tot felul de "contributii personale": bucatele de fructe confiate sau nuci amestecate in compozitie, chiar si bucatele de rahat colorat, diverse arome etc. Este destul de ieftina si reprezinta o modalitate excelenta de reciclare a partilor mai putin aspectuoase de la alte prajituri.
4.3/5 din 116 ratings
anonim_4396 întreabă: